Magazin 22.05.2016.

(VIDEO) Pet domaćih “hitova” koji će vas navesti da posumnjate u opstanak čovječanstva

ČITANJE: 2 minute

Pred vama se nalazi deset pjesama nakon kojih vam je vjerovato IQ opao za dobrih 50% ili možda natjerao da shvatite kako vam je zaista dobro u životu.

Sandra Afrika – Loša u krevetu

“Budi glupo muško što priča svuda
da takvu sreo nisi na ovom svetu
istog će trena da me zamrzi
jer sa njim loša sam u krevetu”

Već na samom početku smo u WTF momentu jer tekst i muzika koja prati isti ne da ne idu skupa. Ali ako tu činjenicu izignorišemo sam tekst je primjer kako ne treba šmrkati i imati inspiraciju u isto vrijeme. Drage žene ako vam je ovo pjesma u kojoj se pronalazite mislim da je vrijeme pod hitnu evaluaciju kod psihologa.

P.S. školski primjer kada muški šovinista piše tekstove za žene.

Cvija & Relja feat. Coby – Crni sin

“Aaaaa
što to radiš crni sine
Aaaaa
hoćeš majku da ubiješ ”

Ne znam čime je ijedan potpisnik teksta ove pjesme bio udaren (palicom, kokom …) pa je stao iza ovoga kao nečega što bi upšte trebalo biti u diskografiji svojih karijera. Tekst na koji će svaki sitni mafijaš Balkana da reže vene i količina iskorištenog vojskodera koja dovodi do krvarenja iz bubne opne su kombinacija za razvoj duševne bolesti. E moji crni muzičari …

Goga Sekulić – Mokra i znojava

“Od džina se pošteno ubila
od trojice u jednog zaljubila
u pola sedam ko čudna pojava
ja vraćan ti se mokra i znojava”

Biti jaka i samostalna žena te težnja bitisanja rame uz rame sa muškarcima je nekima poenta modernog feminizma. Ali kada od sebe pokušavate napraviti baju koji pije i razvaljuje onda to izgleda otužno. Jebeš feminizam samo bahato bajo i razbijaj.

Ava Karabatić feat. Trajko – Tri puta na dan

“Da ti dam, da ti dam
moram neŠto da ti dam
da ti dam, da ti dam
da ti bude ljepŠi san”

Dala, ne dala mole se mediji i ostali da ne iskorištavaju ljude ometene u razvoju za svoje sitne dobitke ili par tezgi od 80 eVra. Hvala. Pozzz za Happy TV i Marića. A ti Ava dušo da smanjiš sa kvarcanjem dovoljno si mozak spržila pjevanjem ove pjesme nemoj i kožu.

Emma Lapin – Puklo je

“A ti bi da mi platiš piće
da u mraku poludimo
pa da se ujutro mamurni
zajedno budimo ”

Ne znamo kome je zaista šta puklo ali puca bubna opna kao i formiranje tumora na malom mozgu. Drage moje ako želite da vas probijaju na estradu bolje da vas probijaju ali bez estrade.

(mnsblog.weebly.com)