Magazin 07.06.2016.

(VIDEO) Pobjednici Demofesta predstavljaju novi video-singl

ČITANJE: 1 minuta

Vođen DIY filozofijom, spot za pjesmu “So Alive” je osmislio i isproducirao sam bend te su ga snimili, režirali i montirali zajedno sa riječkim kinematografom Reneom Gallom, premijeru je doživio putem muzičkog portala Muzika.hr. Glavnu ulogu, oko koje se vrti radnja spota, iznijela je Ivana Kalc,  riječka plesna umjetnica i koreografkinja.

Spot je osmišljen kao plesna predstava na kojoj su jedina publika članovi benda. Kalc svojim nastupom utjelovljuje energiju i zajednički duh benda, a bend ima priliku vidjeti uživo svoj ‘koncert’.

“Čeka nas veoma uzbudljivo ljeto, završetak snimanja debi albuma, zanimljiva vokalna suradnja i nastupi na nekoliko velikih festivala u regiji”, kaže Mihael Prosen, frontmen Norda, dodajući da je nakon ovog uspješnog snimanja bend odlučio snimiti video-singl za svaku pjesmu sa nadolazećeg albuma.

U nastavku su zakazani nastupi benda Nord u regiji:

13.06. Danube Rock Festival (Galati, Rumunija)

22.06. InMusic Festival (Zagreb, Hrvatska)

23.06. Riječka Zvečka vol.2 (Rijeka, Hrvatska)

23.07. Demofest (Banjaluka, BiH)

Nord će album “Play Restart” predstaviti uživo publici Demofesta posljednje festivalske večeri. Ovogodišnje, deveto izdanje Demofesta biće održano od 21. do 23. jula u Banjaluci.

(Banjaluka.com)