Vijesti 10.03.2016.

(VIDEO) Pogledajte kako su specijalci uhapsili osumnjičenog za ubistvo

ČITANJE: 1 minuta
hapsenje-federalci
Sinoć oko 20 časova u ulici Prve zeničke brigade u Zenici policijski timovi pripadnika Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Sektora kriminalističke policije i Policijske stanice Crkvice, uhapsili su J.D. (37), koji je osumnjičen za ubistvo Senida Kulačića koje se doogdilo 7. marta u ulici fra Grge Martića u Zenici.

– Uhapšeni je nakon izvršenja krivičnog djela pobjegao u nepoznatom pravcu, te su proteklih dana poduzimane opsežne operativne aktivnosti policijskih službenika na lociranju i hapšenju 37- godišnjaka. Nakon što je uhapšen, J.D. je sproveden u službene prostorije MUP-a ZDK- pojasnila je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.

Ahmić je istakla kako će nakon kompletiranja svih dokaza, te okončanja kriminalističke obrade i drugih mjera i radnji koje se poduzimaju u skladu sa nalozima i uputama nadležnog tužioca, uhapšeni J.D. uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Podsjećamo, Zeničanin Senid Kulačić zadobio je ubodnu ranu hladnim oružjem, najvjerovatnije nožem, usljed koje je zbog obilnog krvarenja podlegao u Kantonalnoj bolnici Zenica uoči svog 28. rođendana. Brojna bh. javnost, naročito u Zenici, ogorčena je gubitkom svog sugrađanina.

(Avaz)