Vijesti 05.05.2016.

(VIDEO) Policija oborila avion pun kokaina

ČITANJE: 1 minuta
KOAKIN

Peruanska policija oborila je avion i zaplijenila više od 70 kilograma kokaina koji je krijumčaren, a sve je zabilježeno na video snimku.

Policija je pucala na avion koji se potom srušio u dolinu i zapalio dok je pucnjava još uvijek odjekivala. Jedan osumnjičeni, navodno kolumbijski krijumčar droge, pobjegao je s mjesta, ali 58-godišnji pilot iz Bolivije je ranjen, a potom i uhapšen.

Vjeruje se da su krijumčari uspjeli da pobjegnu sa do 200 kilograma kokaina vrijednog milione dolara, ili su ga pak vješto sakrili. Američka vlada smatra Peru najvećim proizvođačem droge na svijetu. Prošle nedjelje Kolumbija je izručila najtraženijeg narko-bosa Perua, Gersona Galveza, nazad u njegovu domovinu.

Uhapšen je u subotu u trgovačkom centru Medelin i deportovan u Peru za manje od 24 sata jer nije imao migracione papire. Peruanski mediji prozvali su Galveza novim “El Čapom“: Galvez je bio tražen zbog 101 ubistva u Peruu, odakle je krijumčario velike pošiljke kokaina. Šef Peruanske policije Visente Romero lično je došao u Bogotu nadgledati izručenje Galveza. Peruanske vlasti nudile su 150.000 dolara nagrade za informaciju koja će dovesti do njegovog hapšenja.

https://www.youtube.com/watch?v=2TaZpNIM7hE

(Atv)