(VIDEO) Potrebna pomoć porodici Pajić

Otkriven krov, vlaga i prokišnjavanje, trenutno je stanje u kući Aleksandra Pajića, samohranog oca maloljetnog djeteta iz banjalučkog naselja Šibovi.

Iako je od rođenja lice sa invaliditetom, Aleksandar se potrudio da svom desetogodišnjem sinu obezbijedi osnovne uslove za život, te je za opremanje kuće digao i kredit od sedam hiljada maraka koji još uvjek otplaćuje. Sve ono što je uložio, kaže, nakon nevremena je izgubljeno.

– Vjetar je uradio, kao što se i vidi, uništio je krov sav, kuću je uništio, prokišnjava, puno je vlage. Ja i moje dijete deset godina živimo tu. Ja se bojim za zdravlje djeteta pošto sam ja bolestan, a moja žena je isto nepokretna i bolesna, dijete je hvala Bogu dobro i hvala Bogu. Ne daj bože da mi se šta desi, inače meni tu nema života – rekao nam je Pajić.

U nesreći koja ga je zadesila, Aleksandar kaže da nije imao veliku podršku. Obraćao se raznim institucijama, a jedinu pomoć dobio je od Civilne zaštite u iznosu od 1 500 maraka. Ipak, za sanaciju krova potrebno je šest hiljada konvertibilnih maraka.

– Obraćao sam se predsjedniku RS Miloradu Dodiku, Željki Cvijanović. Međutim, oni nisu ništa odgovorili. Jedino što se Dalila Bojić, direktor Centra za socijalni rad prva uključila i Ivana Mitrović, socijalna radnica, i Nikola Dorontić. Njima hvala puno. Oni sve daju od sebe da se uključe, zovu te građevinske firme, a ovo ostalo ništa – priča nam Pajić.

Aleksandar je dugo godina i član Udruženja paraplegičara. S obzirom na to da nije u mogućnosti da radi, živi od pomoći, koja uz dječiji dodatak, očevu penziju, i podršku Centra za socijalni rad iznosi oko pet stotina maraka.

Kuća u kojoj Aleksandar trenutno živi, nema osnovne uslove za život. Upravo zbog toga, kaže, najviše se brine za zdravlje svog dsetogodišnjeg sina Tomislava.

Iako ima novčanu pomoć od Centra za socijalni rad, to pogotova u trenutnoj situaciji nije dovoljno za normalan život Aleksandra i njegovog sina. Upravo zato, ovim putem apelujemo na sve ljude dobre volje da, ukoliko su u mogućnosti pomognu. Za sve one koji mogu pružiti podršku porodici Pajić novčana sredstva mogu uplatiti na broj žiro računa 55 20 28 15 01 92 87 46.

(srpskacafe)

11. PO REDU U subotu “Veče Petrovčana”

Zavičajno udruženje Petrovac organizuje 11. po redu “Veče Petrovčana” u Banjaluci, koje će biti održano u subotu, 28. aprila, u restoranu “Aquana”, s početkom u 19 časova.

BORAC: Da nas “Borik” sutra nosi!

Borac m:tel i Vogošća su remizirali u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH (25:25), a sutra je revanš meč u kojem Borac traži priliku da ove sezone doda još jedan trofej.

“Prointer” predstavio projekat na najvećoj IT konferenciji u regionu

Pod sloganom “Make IT cLoud” osmo izdanje najveće IT konferencije u Bosni i Hercegovini, “Microsoft NetWork”, održano je u Neumu od 18. do 20. aprila, a jedan od svojih projekata prisutnima je predstavila i kompanija “Prointer ITSS” iz Banjaluke. Kao zlatni sponzor konferencije, ova IT kompanija upotpunila je i sam program predstavljanjem studije slučaja koju

AMBASADA SAD: Matvijenko iznijela lažne i neutemeljene optužbe

Lažne i neutemeljene optužbe koje je iznijela predsjedavajuća Valentina Matvijenko ne zavrjeđuju posebno komentarisanje, rečeno je iz Ambasade SAD-a u BiH nakon jučerašnjeg obraćanja predsjednice Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matvijenko u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

RADOJIČIĆ: Budžet raste za više od 10 miliona KM

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da se Nacrtom rebalansa gradskog budžeta za ovu godinu budžetski okvir povećava za oko 10 miliona KM u odnosu na dosadašnji, koji iznosi oko 134 miliona KM.