Vijesti 18.11.2015.

(VIDEO) Prekomjerna upotreba sile: Pogledajte kako je uhapšen Damir Jakovljević u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute
snimak hapsenje
Policajci koji su prije desetak dana u Banjaluci priveli Damira Jakovljevića (23) bili su u civilu, vozili su se u bijelom Polu bez registarskih tablica i tukli su Jakovljevića, koji je jaukao i molio da ga ne udaraju!

Ovo se vidi na videosnimku koji je u posjedu „Avaza“ i koji baca novo svjetlo na slučaj Jakovljevićevog hapšenja, jer se na njemu vidi prekomjerna upotreba sile.

Pripadnici CJB Banjaluka su prije desetak dana u kafiću „Mocart“, koji je u vlasništvu Mirjane Brković i njenog supruga Mladena (36), uhapsili Jakovljevića zbog krađe.

Policajci su, rekla je Mirjana Brković za „Avaz“, u kafić ušli bez uniforme, nisu pokazali značku, kao ni nalog za hapšenje. Izveli su Jakovljevića i počeli su ga tući. Mirjana Brković tvrdi da je i ona dobila udarac kada je njihovo nasilje pokušala snimiti telefonom.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović ranije je saopštila da su policijski službenici koji su uhapsili Jakovljevića postupili u skladu s ovlaštenjima.

– Policajci nisu udarili Mirjanu Brković. Ona je ometala službenike. Vukla ih je i gurala, a potom je oštetila i službeni auto, jer je s njega otkinula zadnji brisač. Zbog toga što su spriječili službeno lice u vršenju dužnosti ona i njen suprug su ispitani i protiv njih će biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu – rekla je Markanović.

Na videosnimku, koji traje 17 sekundi, vidi se da policajci u civilu nisu imali službene oznake, da su pokušali ugurati Jakovljevića u bijeli Polo koji nema registarske tablice i da su pri tome tukli uhapšenog.

Snimak je mobilnim telefonom napravila nepoznata osoba. Na snimku se vidi i Brković kako pokušava snimiti policajce koji tuku Jakovljevića.

– Nanesena mi je velika nepravda, i to samo zbog samovlašća i nepromišljenosti trojice policajaca Dobrivoja Šajinovića zvanog Šerif, Gorana Jokića i Bojana Pepinovića. Šajinović nam je i prijetio. Rekao mi je da će uništiti i mene i moju kafanu i da će nas sve ošišati naćelavo – istakla je Brković.

(Dnevni avaz)