Vijesti 01.08.2016.

(VIDEO) Prodstavljamo: Dječiji vrtić “Vesela pčelica” iz Banjaluke

ČITANJE: 2 minute

Viktorija je majka dvoje djece, a Aleksandra za koji mjesec očekuje prinovu. Obje su vaspitači i nedavno su u Banjaluci pokrenule Dječiji vrtić “Vesela pčelica”.

Kažu da su nakon nekoliko godina rada u drugim vrtićima shvatile da je vrijeme da same osnuju predškolsku ustanovu koja će u potpunosti biti skrojena po želji mališana i njihovih roditelja.

– Mi smo se stvarno posvetili i uređenju vrtića. Sređan je sa puno ljubavi i truda. Napravili smo jednu domaćinsku atmosferu u kojoj se djeca mogu osjećati opušteno. Djeca vrlo rado dolaze u vrtić i srećni su zbog toga – kaže Viktorija Stojanović iz vrtića “Vesela pčelica”.

“Vesela pčelica” svoja vrata otvara rano ujutru: od 6 h i 30 minuta. Nakon toga mališani rade jutarnju gimnastiku, doručkuju i idu napolje, ukoliko to vremenski uslovi dozvoljavaju. Ručak, spavanje i užina rezervisani su za poslijepodnevne časove.

– Kroz naš rad smo uočili da roditelji jako cijene izlazak vani. Zato smo i tražili jedan dio grada gdje imamo zelenilo, gdje smo odvojeni od glavne ceste da nam boravak vani bude prva stvar – dodaje Aleksandra Stanivuković iz spomenutog vrtića.
Kadrovi

Vrtić se nalazi na Hisetama. Pored vrtića nalazi se i opremljeno dvorište za proslavu rođendana. Vikendom se održavaju rođendani na otvorenom.

Da su redovni i raznovrsni obroci bitni za pravilan rast i razvoj, svesni u “Veseloj pčelici”. Zbog toga se trude da za doručak, ručak i užinu mališani jedu samo najzdravije namirnice. A zahvaljujući brojnim aktivnostima, ističu da djeci nikada nije dosadno.

– Naše dodatne aktivnosti su školica sporta koja bude jdnom sedmično i engleski jezik. Tako da u suštini kroz jednu cijelu sedmicu provodimo jednu temu i iz dana u dan se nadovezujemo na tu istu temu. Tako da petkom ponavljamo sve što smo radili od ponedjeljka do petka – priča Aleksandra.

Razigranu družinu ostavili smo da uživaju u još jednom ljetnom danu. Jer došlo je vrijeme da završimo naše druženje i krenemo u osvajanje nekih novih, zanimljivih priča.

(Elta TV)