Magazin 09.10.2015.

(VIDEO) Profesor zaigrao kolo sa studentima u sred blokiranog faksa!

ČITANJE: 1 minuta
kolo
Blokada Pravnog fakulteta traje od juče, a na Jutjubu se već pojavio snimak profesora koji je u sred blokade zaigrao kolo sa svojim studentima.

– Odmah posle tog incidenta uprava je otključala druge ulaze u fakultet, ali je pozvala i policiju. Policajci su ušli u zgradu, nisu nam pravili problem, ali njihovim dolaskom narušena je autonomija fakulteta – javljaju nam studenti koji drže blokiran glavni ulaz.

Studenti su juče na zboru nakon rasprave glasanjem odlučili da nastave blokadu. Predstavnici studenata danas su i dalje na fakultetu. U 15 sati zakazan je zbor pa će odlučiti sta da rade dalje

Oko 250 studenata Pravnog fakulteta organizovalo je u 12 sati veliki protest i blokiralo ovu visokoobrazovnu ustanovu. Kao tri najvažnija zahteva studenti navode: otključavanje godine, smanjenje cene prenetih bodova na 750 dinara i rok oktobar 2 koji, kako kažu, na drugim fakultetima traje do 17. oktobra, a na Pravnom do 10. u mesecu.

Protest je trajao satima, dekan Simo Avramović je zamolio studente da napuste salu i prekinu blokadu, samo da bi nešto kasnije bio spreman za razgovor.

Uprkos svemu tome, jedan profa se umesto u koštac – uhvatio u kolo sa svojim studentima!

(24sata.rs)