Magazin 07.09.2015.

(VIDEO) Rejndž Rover “sentinel” – luksuzna tvrđava na točkovima

ČITANJE: 1 minuta
01

Novi Rejndž Rover “sentinel” je prvo luksuzno oklopno vozilo koje je potpuno konstruisalo Lend Roverovo Special Vehicle Operations odjeljenje i može da se pohvali najvišim nivoom zaštite od svake vrste napada.

“Sentinel” se zasniva na modelu Rejndž Rover Autobiography standardnog međuosovinskog rastojanja. Osim vrhunskog komfora, visoke vozačke pozicije i sposobnosti za terensku vožnju, ovaj model garantuje mirnu i bezbjednu vožnju dok zadržava izgled standardnog modela.

Ova tvrđava na točkovima je dizajnirana da izdrži najrazornije napade uključujući i vatru metaka od 7.62mm namijenjenih probijanju oklopa. Osim ovoga, vozilo pruža bočnu zaštitu od eksplozije 15kg TNT-a, ali i detonacije DM51 granata ispod i iznad vozila.

Srž “sentinela” čini putnička komora od šest dijelova napravljena od ojačanog čelika, dok je standardno staklo zamijenjeno laminiranim oklopnim staklom optičkog kvaliteta koje raspolaže vrhunskom prozirnošću, ali i zaštitom.

02

Rejndž Rover “sentinel” je primio sertifikat “VR8” standarda protiv balističkih prijetnji QinetiQ® nezavisne organizacije.

Vješanje je poboljšano kako bi se zadržala udobnost u vožnji, a od specijalne opreme tu su nedostupni izduvni sistem, samoregenerativni rezervoar za gorivo, pomoćni akumulator, a tu je i 100mm veliki otvor na vozačevom prozoru za predavanje dokumenata koji dodatno izoluje i štiti putnike vozila.

U slučaju nužde, iako su gume izbušene specijalni umeci u gumama omogućavaju vožnju pod punom snagom 3.0-litarskog V6 motora sa 340KS i specijalnim ZF 8-stepenim automatskim mjenjačem.
Prve porudžbine “sentinela” će početi ovog mjeseca po cijeni od 400.000 evra uz trogodišnju garanciju.

(Blic.rs)