Magazin 09.09.2015.

(VIDEO) Rols-Rojs “dawn” kabriolet stiže u Frankfurt

ČITANJE: 1 minuta
rols

Rols-Rojs je zvanično predstavio novajliju u svojoj ponudi super-luksuznih vozila u formi “dawn” kabrioleta koji proizvođač opisuje kao “najseksi” automobil koji su ikada napravili. Model je predstavljen u Gudvudu u Engleskoj, a prvo pojavljivanje u javnosti je zakazano za Salon u Frankfurtu sljedeće nedelje.

Ime modela je Rols-Rojs prvi put koristio na “Silver Dawn”-u iz 1949. To je bio prvi Rols sa karoserijom iz njihove fabrike, a samo 28 primjeraka je bilo kabriolet. Novi “dawn” će u prodaju ući sljedeće godine.

“Dawn” je u suštini kabriolet verzija “wraith” kupea, koji je opet verzija “ghost” sedana bez zadnjih vrata. Međutim, zahvaljujući diskretnim izmjenama na karoseriji i enterijeru, “dawn” ima sopstveni karakter.

Proizvođač tvrdi da je tišina u kabina sa dignutim krovom ista kao u “wraith” kupeu, a otvaranje/zatvaranje traje 20 sekundi pri brzinama do 48km/h.

Ispod dugačke haube je isti tvin-turbo 6.6-litarski V-12 iz “wraith”-a, a u ovoj konfiguraciji ima snagu od 563KS i 780Nm koje se prenose pomoću osmostepenog automatskog mjenjača.

Cijene i dalje nisu objavljene, ali se vjeruje da će početni model stajati oko 290.000 evra.

(Blic.rs)