(VIDEO) Ruggie: Alarm koji će vas natjerati da ustanete

ALARM
ALARM
Klasična priča “samo još pet minuta”, odgađanje grozomornog alarma, ponekad i razbijen budilnik, otprilike tako izgledaju jutra mnogih kojima je san nešto bez čega ne mogu.

Ali, obaveze ne pitaju za užitak, zato iz kreveta jednostavno moramo ustati, samo je problem kako se natjerati na to.

Tehnološke inovacije, koliko god bile dobre, silni alarmi na našim pametnim telefonima, radio prijemnicima, noćnim ormarićima i čemu sve ne do sada nisu dali zadovoljavajuće rezultate.

Jedan od razloga, možda i najvažniji, jest postojanje tipke za gašenje alarma, a u pravilu takvu tipku uvijek možemo pritisnuti bez da se dižemo iz kreveta. Srećom, inovativni ljudi uvijek pronađu rješenje, pa se tako pojavio – Ruggie.

Ruggie je mali tepih, koji će se diskretno uklopiti u svačiju spavaću sobu. Napravljen je od memorijske pjene, ugodan je i udoban, ali njegova namjera nije da nam pruži udobost, nego baš suprotno.

Ruggie u sebi ima ugrađen alarm, koji će nas probuditi u zadanom trenutku, ali Ruggie je poseban zato jer se alarm može ugasiti samo i isključivo ako stanete na njega!

Ne postoji “zaobilazno rješenje”, njemu ne možete reći “samo još pet minuta”, jer kada se oglasi, morate ustati i stati na njega kako biste ga ugasili.

Koliko je Ruggie “pogođen” dokazuje i kampanja na Kickstarteru, gdje je prije kraja isteka za dvostruko prebacio traženi iznos od 50 hiljada dolara i u trenutku pisanja ovog teksta prikupljeno je nešto manje od 100 hiljada dolara.

(NN)

“DUBINSKO SNIMANJE”: INA zainteresovana za kupovinu akcija u Krajinapetrolu

Vlada Republike Srpske spremna je da proda državni udio u Krajinapetrolu i već je dala dozvolu da hrvatska Industrija nafte – INA izvrši dubinsku analizu poslovanja tog preduzeća. Ministar energetike i rudarstva u Vladi RS Petar Đokić dao je saglasnost INA da započne “dubinsko snimanje” društva Krajinapetrol te analizom svih dokumenata, poslovnih, pravnih, komercijalnih… INA

Od 1. januara elektronska građevinska dozvola

Grad Banja Luka će, od 1. januara iduće godine, započeti pilot projekat elektronske građevinske dozvole, u okviru razvoja koncepta „pametnog grada“, najavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić. Tokom predavanja na stručnom simpozijumu „Energetska efikasnost – ENEF“, Radojičić je precizirao da se ova novina uvodi na osnovu koncepta „pametnog grada“, jednog od četiri cilja iz desetogodišnje

PRED ZGRADOM NPRS: Otkrivena bista Nikole Koljevića, ranijeg potpredsjednika Srpske

Bista profesora Nikole Koljevića, nekadašnjeg potpredsjednika Republike Srpske i jednog od osnivača SDS-a, otkrivena je danas u parku ispred zgrade Narodnog pozorišta u Banjaluci, u prisustvu najviših zvaničnika Srpske. Bistu su zajednički otkrili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i Koljevićeva kćerka Bogdana. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je današnje otkrivanje biste

Banjalučki Univerzitet za poslovne studije poništio diplomu direktora OBA

Univerzitet za poslovne studije Banjaluka poništio je diplomu direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića za koju je Republička prosvjetna inspekcija utvrdila da je stečena nezakonito, potvrđeno je za Srpskainfo u Inspektoratu Republike Srpske. – Republička prosvjetna inspekcija obavila je danas na Univerzitetu za poslovne studije Banjaluka kontrolu da li je izvršeno rješenje kojim je dat

Studentski filmovi iz cijelog svijeta za sedam dana u Banjaluci

Posjetioce povratničkog izdanja DukaFesta očekuju projekcije 47 studentskih filmova iz cijelog svijeta, koji će biti prikazani u takmičarskom programu, i to 20 igranih i 27 dokumentarnih filmova, saopšteno je na konferenciji za medije održanoj u četvrtak.

Festival nauke 28. i 29. novembra na četiri lokacije u Banjaluci

Deveti festival nauke biće održan u Banjaluci 28. i 29. novembra u organizaciji Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske. Ova manifestacija, čiji je cilj popularizacija nauke i tehnologije u Republici Srpskoj, održavaće se na četiri lokacije. U Kamenoj kući na tvrđavi Kastel i u banjalučkom Domu omladine predviđene su izložbe,