Biznis 13.01.2016.

(VIDEO) Ruggie: Alarm koji će vas natjerati da ustanete

ČITANJE: 1 minuta
ALARM
Klasična priča “samo još pet minuta”, odgađanje grozomornog alarma, ponekad i razbijen budilnik, otprilike tako izgledaju jutra mnogih kojima je san nešto bez čega ne mogu.

Ali, obaveze ne pitaju za užitak, zato iz kreveta jednostavno moramo ustati, samo je problem kako se natjerati na to.

Tehnološke inovacije, koliko god bile dobre, silni alarmi na našim pametnim telefonima, radio prijemnicima, noćnim ormarićima i čemu sve ne do sada nisu dali zadovoljavajuće rezultate.

Jedan od razloga, možda i najvažniji, jest postojanje tipke za gašenje alarma, a u pravilu takvu tipku uvijek možemo pritisnuti bez da se dižemo iz kreveta. Srećom, inovativni ljudi uvijek pronađu rješenje, pa se tako pojavio – Ruggie.

Ruggie je mali tepih, koji će se diskretno uklopiti u svačiju spavaću sobu. Napravljen je od memorijske pjene, ugodan je i udoban, ali njegova namjera nije da nam pruži udobost, nego baš suprotno.

Ruggie u sebi ima ugrađen alarm, koji će nas probuditi u zadanom trenutku, ali Ruggie je poseban zato jer se alarm može ugasiti samo i isključivo ako stanete na njega!

Ne postoji “zaobilazno rješenje”, njemu ne možete reći “samo još pet minuta”, jer kada se oglasi, morate ustati i stati na njega kako biste ga ugasili.

Koliko je Ruggie “pogođen” dokazuje i kampanja na Kickstarteru, gdje je prije kraja isteka za dvostruko prebacio traženi iznos od 50 hiljada dolara i u trenutku pisanja ovog teksta prikupljeno je nešto manje od 100 hiljada dolara.

(NN)