Vijesti 08.02.2016.

(VIDEO) Samohrana majka zauzela stan invalida

ČITANJE: 2 minute
zorica radosevic
Zorica Radošević, samohrana majka četvoro djece, na svoju ruku zauzela je stan u izbjegličkom smještaju u banjalučkom naselju Srpski Milanovac.

Iako stan pripada slabovidom Milenku Stričeviću, Zorica tvrdi da on odavno ne živi tu i da joj  u ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica već godinu i po dana obećavaju dodijeliti taj stan. A Zorica, koja izdržava četvoro djece od kojih je jedno teško bolesno, kaže, više ne može da čeka.

– Ja nemam izbora više, ne mogu da plaćam stan, dobila sam otkaz tako da sam odlučila  da uđem u ovaj koji niko ne koristi- rekla je Zorica Radošević.

Iako u trenutku kada je Zorica provalila u stan u njemu nije bilo nikoga, stan je bio namješten. Milenko koji trenutno boravi u Beogradu poručuje da mu je stalna adresa ipak u Banjaluci. Tvrdi da nije tačno da mu je ministarstvo ponudilo rješenje za smještaj u manjem stanu i da ga on nije prihvatio, kako tvrdi Zorica. Nečuveno je, kaže, da se na takav način zauzimaju tuđi stanovi.

– Ja sam invalidno lice , ugrožen sam, meni je nasilno obijen stan. Ako postoji zakon u Republici Srpskoj ili bilo gdje u Bosni i Hercegovini , mislim da to ne smije tako da se radi- rekao je Milenko Stričević.

Iz ministarstva za izbjeglice i raseljena lica poručuju da borba za sporni stan odavno traje. Tvrde da su Milenku Stričeviću ipak nudili manji stan, što je on nije prihvatio, a priznaju da im je Zorica Radošević odavno prioritet. Nadaju se da će uspjeti da pronađu kompromis.

– Ministarstvo je još pri tome da ostane status kvo dok se ne postigne dogovor , i da se iznađe rješenje. Ne želimo da to bude prisilno i da se stvara bilo kakva situacija koja nije primjerena, otvoreni samo za razgovor da iznađemo najbolje rješenje- kazao je Drago Vuleta, pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica.

Za stan od 60 kvadrata bore se Milenko Starčević, koji je stanarsko pravo naslijedio od majke i Zorica Radošević, samohrana majka koja bi četvoro djece mogla i na ulicu. I za jedno i drugo bore se Udruženje za slijepa i slabovida lica i Udruženje sa četvoro i više djece.

(Atv)