Magazin 11.09.2015.

(VIDEO) Savršeni sladoled od dva sastojka je zaludio svijet

ČITANJE: 1 minuta

sladoled

Ljeto jeste za nama, ali to ne znači da i dalje ne možemo da uživamo u čarima sladoleda. Posebno ne ako se radi o slatkišu koji se pravi za 5 minuta, potrebna su samo dva sastojka i nema ni šećera ni mliječnih masti. Bolje od ovoga jednostavno ne biva!

Sve što će vam trebati za ovaj, vjerovatno najpopularniji recept za sladoled na čitavom svijetu, jeste jedna banana i kašika putera od kikirikija.

Po želji možete da dodate malo mlijeka, šećera ili bilo kog drugog dodatka, ali je naš savjet da za početak pokušate samo od dva sastojka – ne samo da je zaista preukusan, već je i krajnje dijetalan!
Evo kako se pravi:

Bananu isjeckajte na komadiće i stavite je na par sati u zamrzivač. Kad se zaledila, stavite u blender i dodajte kašiku kikririki putera. Sve izblendajte i sladoled je bukvalno odmah gotov!

Jedna od mnogobrojnih prednosti (pored ukusa koji je fantastičan) jeste što je ovaj sladoled odmah gotov, ne morate da čekate da se zaledi i ima onu savršenu teksturu sladoleda na točenje – taman da može da se jede kašičicom.

Plus, kalorije su na minimumu, pa čitava činija ovog slatkiša ima 200 kalorija (više nego duplo manje od 100 grama mliječne čokolade).

Dakle, ša čekate?

(24sata.rs)