Politika 23.01.2016.

(VIDEO) Snimak razgovora Dragana Mektića i Gorana Suvare

ČITANJE: 2 minute
mektic suvara razgovor
Nakon priloga RTRS-a koje su objavili u Dnevniku i Pečatu, o komunikaciji ministra bezbjednosti Dragana Mektića s Goranom Suvarom, reaguju i vlast i opozicija. Za SNSD-ovog Stašu Košaraca – Mektićevo ponašanje je skandalozno, neprihvatljivo, a sa aspekta struke nekredibilno!

Dok Košarac smatra da je Mektić dio projekta za urušavanje institucija Srpske i da bi bilo najbolje da podnese ostavku, SDS-ova Aleksandra Pandurević ponovo optužuje RTRS. Tvrdi, da je prepiska Mektića i Suvare montirana. Suvara odgovara novim dokazima!

Požar koji je sinoć rasplamsao Goran Suvara s vajber prepiskima s ministrom Draganom Mektićem, gasila je Aleksandra Pandurević. Konferenciju za novinare iz druge prostorije slušao je njen stranački šef Mladen Bosić. Sumnje su pale u vjerodostojnost prepiske, pa je Pandurevićeva novinarima pokazala kako je, navodno, sinoć i ona razmjenjivala poruke s predsjednikom Republike Miloradom Dodikom.

– E sad ću vam reći! Ovo smo montirali kolega Adam Šukalo i ja za minut i po. Ovo nije Milorad Dodik.

Na novinarko pitanje da li se čula sa predsjednikom Srpske, Pandurevićeva odgovara – Zvao me je puno puta. Ne javljam se Dodiku. Ja biram s kim razgovaram.

Kako u SDS-u biraju, najbolje je pokazao njihov kadar Dragan Mektić. Oni koji nisu povjerovali u vjerodostojnost vajber prepiske, ovaj put, objavljujemo dio telefonskog razgovora.

Možda za Mektića. Za predsjedavajućeg Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Stašu Košarca nije. Pita: u kakvoj zemlji živimo kada nam ministar bezbjednosti kontaktira s licima sa potjernice. Da apsurd bude veći, Mektić je povjerovao u Suvarinu dezinformaciju da vlast priprema plan za hapšenje i rušenje opozicije.

– Mektić je pokazao da je dio projekta urušavanja institucija Republike Srpske, da je zalutao u ovu oblast, da je ne kompententan i ono što treba reći je da na temelju svih aktivnosti Mektić treba da ode s pozicije ministra bezbjednosti, istakao je Košarac.

Ako ne podnese ostavku, Košarac smatra da postoji način da bude smijenjen. Smatra da Mektić svojim istupima utiče na, ionako, krhku političku scenu u Srpskoj. Sve to trpe građani.

– Najviše radi protiv sebe. Moraće biti sudski epilog o svemu ovome što je Mektić radio protiv Srpske i njenih institucija, dodao je Košarac.

Dok SDS opovrgava bilo kakvu umiješanost u tajno snimanje Mile Radišića, Goran Suvara – dokaze nudi tužilaštvu.

– Ja sam spreman dati svoj telefon. Ima još jedan za vještačenje, a nadam se da će i Dragan Mektić ponuditi svoj broj na vještačenje, naglasio je Suvara.

Nakon što je Suvara dokaze o komunikaciji s ministrom bezbjednosti proslijedio medijima, odlučio je da Mektiću otkrije svoj identitet. Ministar je na poruku odgovorio, tek, nakon naših priloga i još jednom dokazao tačnost Suvarinih navoda.

(RTRS)

Oznake: Milorad Dodik