Politika 26.09.2021.

„VIDEO STAR TRI GODINE PUŠTEN BAŠ DANAS“: Stanivuković poručio da se pokušava skrenuti fokus sa afere “Kiseonik” (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Video zapis koji kruži internetom nastao je prije tri godine i nije snimljen u Gradskoj upravi, poručio je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, nakon što je objavljen šaljivi video snimak na kome se nalazi i on.

On postavlja pitanje, zašto je video nastao prije tri godine objavljen baš danas?

– Zašto ne prije prije pola godine ili godinu, ili za dvadeset dana? Zato što danas govorimo o najvećoj aferi koja potresa Republiku Srpsku, najvećoj aferi u posljednjih 20 godina i cilj je da se pažnja skrene sa te teme – rekao je Stanivuković.

Dodaje da šaljivih video zapisa ima svako od nas, te da je nastao u krugu bliskih prijatelja.

– Ali eto i po neki bliski prijatelj služi režimu, a režim je svjestan koja opasnost mu prijeti od mene kao gradonačelnika. Ne bi me čudilo da ovakvih ličnih diskvalifikacija bude mnogo. Isto je bilo i sa videom na kom vozim trotinet. To snimak nastao prije 3 i po godine, a predstavljeno je da je snimljen sada, što apsolutno nije tačno – poručio je on.

Podsjeća da se fokus treba vratiti na temu, a to je kiseonik koji se daje pacijentima na UKC.

– Danas i dalje nema odgovora. Iznijeli smo jasne tvrdnje da firma koja uvozi kiseonik u Republiku Srpksu nije registrovana za to i da kiseonik nikada nije poslao ni prvu seriju kvaliteta. To sve jasno govori da je ovo najveći kriminal od kada postoji Republika Srpska i oni na to nemaju odgovor. Vratimo fokus na temu kiseonik. Svi mi imamo slobodno vrijeme, svoje greške i privatni život. Razlika je što moje greške mogu našteti samo meni, a njihov čitavom narodu – rekao je Stanivuković.

(E.M)