Biznis 14.12.2015.

(VIDEO) Stiže »Fantasiam«, najbolja video-igra u BiH do sada

ČITANJE: 1 minuta
Fantasiam
Igra “Fantasiam” koja se zasniva na slavenskoj mitologiji planirano je da bude objavljena pred kraj 2016. godine, rekao je Belmin Kozlić koji stoji iza tima koji kreira navedenu video igru.

-Fantasiam je igra iz prvog lica, koja se bazira na eksploraciji i rješavanju zagonetki gdje igrač donosi odluke. Igra nudi nevjerovatno lijep svijet i okoliš, propraćen sa slavenskom istorijom, mitologijom i kulturom – priča Belmin.

O čemu se u igri radi, Belmin kaže:

U igri upravljate sa Vaclarom, polubogom, i postavljeni ste u ogromnom svijetu podjeljenom na više regija sa namjerom da otkrijete svoju pozadinu i priču, ali i pomognete slavenskom narodu koji je prestrašen i nalazi se u opasnosti zbog Bogova koji međusobno vode bitke. Igra se bazira na odlukama igrača, što znači da će biti ogroman broj zadataka kroz priču u kojima će igrači donositi odluke koje će uticati ishod svakog sljedećeg zadatka, ali i cjelokupne priče.

-Naš cilj je izdati igru u četvrtom kvartalu 2016 godine. S obzirom na dizajnersku, ali i vizualnu ograničenost konzola, igra će biti PC ekskluziva. Trenutni plan je izdati igru preko najvećeg servisa za prodaju PC igara pod nazivom Steam koji broji više od 80 miliona korisnika – kazao je.

(NN)