Magazin 25.11.2015.

(VIDEO) Svi bi dobar selfi, ali ova dvojica su baš pretjerala!

ČITANJE: 1 minuta
vrtoglavica
Dvojica avanturista nedavno su se popela na najnoviji most u Istanbulu i napravila nesvakidašnji selfi.

Penjači Pavel Smimov i Ozkan Ipar popeli su se bez ikakve specijalne opreme i konopaca na novi most Sultana Selima Javuza na Bosforu, čija visina iznosi vrtoglavih 350 metara.

Most je nazvan po kontroverznom vladaru iz 16. vijeka, poznatom po svojoj surovosti, ali i osvajanju velikog dijela arapskog tla pod zastavom Otomanskog carstva.

– Činjenica da sam se popeo toliko visoko čini sa se osjećam slobodnim. Učinio sam to, i toliko sam ponosan na sebe – izjavio je Smimov, čiji su roditelji porijeklom iz Rusije.

– Imate utisak da ste drugačiji od drugih ljudi. Pomjerate svoje granice – rekao je Ipar.

Neustrašivi avanturisti istakli su da tokom penjanja nisu naišli ni na kakvu prepreku ili obezbjeđenje, kao i to da nije bilo nikakvih sugestija da bi mogli da se suoče sa bilo kakvim zakonskim posljedicama.

Novi most biće treći most namijenjen drumskom saobraćaju preko Bosfora koji dijeli Evropu i Aziju, a trebalo bi da bude otvoren u toku nekoliko narednih mjeseci.

U pitanju je jedan od ključnih infrastrukturnih projekata koji predstavlja oličenje onoga što premijer Redžep Tajip Erdogan naziva “Novom Turskom”.

(Informer.rs)