Vijesti 23.02.2016.

(VIDEO) Timovi iz Banjaluke u trci za avanturističko putovanje u organizaciji “Red Bull-a”

ČITANJE: 2 minute
RED BULL
Studenti iz preko 50 zemalja širom planete imaće sedam dana da pređu Evropu koristeći samo limenke Red Bulla kao valutu.

U pitanju je takmičenje za putovanje sačinjeno od avanture, šarma i strategije.

Na ovo takmičenje su se prijavila i dva tima iz Banjaluke, “Busy Gentlemen” i “Bros before Hoes”, koji su snimili kratke video-snimke na kojima prikazuju kako to oni vide avanturu.

Stefan Ivanković, jedan od članova tima “Bros before Hoes”, kaže da su prijavu za takmičenje vidjeli slučajno na sajtu ove kompanije.

– Spomenuo sam kolegama to takmičenje i svi su prihvatili bez mnogo razmišljanja. Nakon toga smo snimili naš video u kojem ja vozim kajak, kolega Nikola vozi bicikl, dok Luka skače sa mosta u ledenu rijeku- rekao je Ivanković.

Na sajtu kompanije se nalazi video koji su Banjalučani snimili, a da bi osvojili ovo putovanje, potrebna im je podrška.

– Snimili smo naš video u januaru. Scenario smo osmislili sami. ‘Red Bull’ je inače vezan za adrenalin, pa smo tako povezali skok sa mosta u ledenu vodu, vožnju kajakom i malu komičnu vožnju biciklom kroz park u video koji traje jedan minut. Sada su nam potrebni glasovi naših sugrađana, koji mogu glasati na sajtu kompanije ‘Red Bull’ za naš video i tako nam pomoći da krenemo u našu avanturu- kaže on.

Među prijavljenim takmičarima koji žele da osvoje avanturističko putovanje po Evropi su i Banjalučani Vladimir, Nemanja i Đorđe, koji dolaze iz tima “Busy Gentlemen”. Ovi studenti Prirodno-matematičkog i Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta u Banjaluci su mnogo prošli zajedno, ali ovo putovanje smatraju avanturom života.

Na svom proputovanju timovi će na raspolaganju imati samo limenke Red Bulla kao valutu.

“Red Bull Can You Make It?” je izazov za timove, koje čine tri studenta. Oni treba da krenu u avanturu svog života. U ovoj godini ukupno 165 timova iz više od 50 zemalja širom svijeta će imati samo nedjelju dana (od 12. do 19. aprila) da proputuju više od 1.000 kilometara po Evropi, startujući sa jedne od pet tačaka pa sve do cilja koji će se nalaziti u jednom od najljepših gradova na kontinentu. Red Bull TV će pratiti priče učesnika na dnevnom nivou. Na ovom takmičenju nije bitno ko je prvi stigao na finalnu destinaciju, već je bitno putovanje i avantura kroz koju su učesnici prošli.

(NN)