Vijesti 16.02.2016.

(VIDEO) Tri Banjalučanke pariraju muškarcima u Red Bull takmičenju

ČITANJE: 3 minute
gromovi
U ovogodišnjoj Red Bull avanturi pod nazivom “Red Bull Can You Make It 2016” učestvuje ukupno 165 timova iz više od 50 zemalja, a među njima i tri Banjalučanke.

Red Bull avantura omogućiće učesnicima da za jednu sedmicu (od 12. do 19. aprila) proputuju više od 1.000 kilometara širom Evrope. Svoje takmčenje započeće sa jedne od pet mogućih startnih tačaka: Barselona, Firenca, Berlin, Edinburg i Prag.

Konačni cilj svima njima je da, koristeći isključivo limenke Red Bull-a, kao jedinu valutu, dođu do konačnog cilja u Parizu.

Dnevni program na Red Bull TV pratiće njihove priče, a ocjenjivanje će biti zasnovano na tri faktora: izazovi na kontrolnim punktovima, pratioci na socijalnim mrežama i obavljanje zadataka sa “Liste avantura”.

Tri člana pobjedničkog tima biće pozvani da budu Kontikijevi ljetni ambasadori, što znači da će moći putovati cijelom Evropom i uživati u najboljim mogućim avanturama, uz osiguran smještaj i prevoz.

U BiH se, uključujući naše tri Banjalučanke, takmiči ukupno 20 timova.

Po završetku perioda glasanja, 25. februara do 17 časova, četiri prijave sa najviše glasova iz BiH kvalifikovaće se za izbor u finalne timove, a sudijski žiri će potom odabrati jedan tim da učestvuje u “Red Bull Can You Make It” avanturi.

Članovi “Thunder Crew-a” iz Banjaluke Tatjana Guzijan, Nikolina Topić i Sandra Ćurlić ispričale su za Banjaluka.net kako su došle na ideju da učestvuju u ovom takmičenju, da li su uopšte upoznate sa ovakvom formom takmičenja, kao i da li imaju taktiku koja će ih dovesti do pobjede.

Vi ste jedan od rijetkih ženskih timova u BiH koji se ove godine takmiči… Kako ste došle na ideju i ko je inicijator cijele priče?

– Inicijativa da se prijavimo za Red Bull avanturu je došla od Sandre koja je prije nekoliko dana slučajno naišla na ovu priču na internetu. Čitava ideja nam se na prvu svidjela, kao izazov i dobra prilika koju bi bilo šteta propustiti. Pošto se Sandra, Nina i ja dugo družimo i dobro se slažemo, nije bilo teško sastaviti žensku ekipu. Svaka od nas je drugačijeg karaktera, tako da se kao tim dopunjavamo, što vidimo kao našu najveću prednost u odnosu na konkurentske ekipe- kaže Tatjana.

Da li ste pratile prethodne Red Bull avanture? I da li imate već razrađenu taktiku kako stići do Pariza?

– Za Red Bull avanturu nismo znali ranije, tako da nismo ni imale vremena da se raspitujemo za detalje iz prethodnih godina. Osim toga nismo željele da upadnemo u kliše i da podsvjesno kopiramo neki drugi tim. Cilj nam je prije svega zabava i druženje, za koje smo uvijek spremne. Već tokom pripreme video klipa smo se dobro zabavile, a ako prođemo u dalje takmičenje kao predstavnici BiH, detaljno ćemo razraditi i dalju taktiku- ističe Sandra.

Mislite da su vam muški timovi opasna konkurencija? Ili su upravo tri djevojke dobitna kombinacija?

– To što smo djevojke nam može biti prednost pri glasanju samo zato što se razlikujemo od ostalih timova, pa je nekome to simpatično. Inače smatramo da nam to nije velika prednost u odnosu na čisto muške ili mješovite timove, osim što su možda žene u kritičnim momentima snalažljivije od muškaraca- sigurna je Nikolina.

Podršku ovim mladim Banjalučankama možete pružiti jednostavnim fejsbuk lajkom njihovog videa OVDJE

 

https://www.youtube.com/watch?v=Stm2OutFbE4

(Banjaluka.net)