Magazin 12.02.2016.

(VIDEO) U nedjelju je smak svijeta, ako je vjerovati filmu “Ghostbusters II”

ČITANJE: 1 minuta
gostbasters
Oni koji se lako uplaše mogli bi se zabrinuti ukoliko do nedjelje pogledaju američku komediju Ghostbusters 2 snimljenu 1989. godine.

Naime, u jednoj od scena filma otkriven je datum smaka svijeta. Peter Venkman, kojeg igra Bill Murray, u svojoj emisiji vodi razgovor sa paranoičnom Elaine koja tvrdi da je imala susret sa vanzemaljcem koji joj je rekao da će smak svijeta biti 14. februara 2016. godine.

Podsjećamo, Venkman u nastavku odlične američke komedije vodi emisiju pod nazivom “The World of the Psychic”, a nakon što se grupa lovaca na duhove konačno raspala.

Iako se u filmu da nagovijestiti da Elaine očigledno ne govori istinu, te da je sve zapravo priča koju je izmislila kako bi sakrila nevjerstvo, iskreni ljubitelji komičnog SF-a pamte isključivo datum koji pada na sljedeću nedjelju.

S druge strane, lako je zaključiti da će se ovo predviđanje pridružiti onom od prvog januara 1000. godine kojeg je najavio papa Silvester II, onom iz 1656. kojeg je najavio sam Columbo, preko onog od 21. maja 2011. pa sve do famoznog 21. decembra 2012.

(Klix)