Vijesti 23.12.2015.

(VIDEO) Usisavanje magle: Ovako se Sarajlije bore protiv zagađenja vazduha!

ČITANJE: 1 minuta
usisavanje magle sarajevo
Gusta magla i smog danima stvaraju probleme u BiH. Konkretnih mjera za smanjenje zagađenja još nema, ali ima ideja – realnih, nerealnih i duhovitih.

Građani Sarajeva, Tuzle, Zenice, Lukavca i drugih gradova u Bosni i Hercegovini danima se guše u zagađenom vazduhu i apeliuju na nadležne institucije da što
prije nešto preduzmu po pitanju povećane koncentracije čestica prašine u vazduhu.

A kako Sarajlijama duhovitosti i domišljatosti ne manjka, organizovali su se na društvenim mrežama i pokrenuli zanimljivu akciju – usisavanje magle. Događaj nazvan Globalno usisavanje, održaće se u nedjelju u 20:00 sati.

Pomogni ti Sarajevu pomognuće i ono tebi

Proglas: U nedjelju otvorite prozor od 20:00 sati i uključite usisivač 30 sec. (nemojmo duže da noć ne bismo usisali). Kaže Majstorović nema snijega do kraja jaguara…https://www.facebook.com/events/446404772224561/ Učinite nešto za dobrobit svih nas, uklonite štetne čestice.

Gepostet von Denis Gigo Hadzic am Dienstag, 22. Dezember 2015

– Svi ljudi koji žele dobro svojoj planeti, neka upale svoje usisivače u nedelju i usisavaju 30 sekundi, koristeći filtere u usisivaču za pročišćivanje sarajevskog vazduha. Učinite nešto za dobrobit svih nas, uklonite štetne čestice – navodi se na Facebooku.

(N1)