Biznis 11.01.2016.

(VIDEO) Uskoro ćete Windowsom 10 moći kontrolisati cijelu kuću

ČITANJE: 1 minuta
WINDOWS 10
Ukoliko ste ikada pomišljali da će Cortana moći da kontroliše cijeli vaš dom, a vi jednostavno sve da možete da uradite sa glasovnim komandama, onda je baš to ono što Microsoft planira.

Kompanija iz Remonda je upravo blizu da to uradi sa Windowsom 10, Cortanom i Internet of Things prodorom, jer su nedavno udružili snage sa Samsungom u nečemu što bi moglo da bude revolucionarna kućna tehnologija.

Na CES 2016 sajmu Microsoft i Samsung su demonstrirali da dvije kompanije podržavaju ‘Internet of Things’ napore sa njihovim sopstvenim projektima, i predstavili mašinu za pranje veša sa Cortanom.

To je samo jedan od uređaja koji bi mogao da dobije integraciju Windowsa 10, kao i frižideri, peći, televizori i ostalo. Svim tim uređajima bi moglo da se kontroliše Cortanom. Tokom demonstracije, rukovodioci kompanija su zatražili od Cortane da prikaže posljednje aktivnosti mašine za pranje kako bi saznali koji članovi porodice su je posljednji koristili.

Microsoft kaže da je ovo samo početak šire saradnje u ovoj oblasti, objašnjavajući da je Windows 10 platforma koja će se koristiti u ovu svrhu.

https://www.youtube.com/watch?v=m0ZhD_HlBqU

(NN, benchmark.rs)