Vijesti 26.04.2016.

(VIDEO) Uznemirujući snimak terorističkog napada u Parizu

ČITANJE: 1 minuta
pariz terorizam napad
Šokantni novi snimak bombaša samoubice, Brahima Abdeslama, uhvatile su kamere “CCTV”, 13. novembra prošle godine u kafiću u Parizu, kada je sebe raznio na komade aktivirajući bombu koja je bila na njegovom kaišu.

Francuska televizija “M6″ je prikazala video u nedjelju, prije nego što ga je proslijedila ostalim stanicama. Snimak je pušten uz upozorenje da je uznemirujući i da nije prikladan za mlađe gledaoce.

Abdeslam je sebe raznio na komade u jednom pariskom kafiću. To je bila noć kada su pripadnici Islamske države sijali užas po Parizu i doveli do masovnog stradanja u francuskoj prestonici, kako navodi “Daily Mail”.

Brahim se u 21.40 ušetao u kafe “Comptoir Voltaire” u Parizu. Otišao je do praznog stola gdje je detonirao bombu i raznio se u paramparčad.

Nevjerovatno, da su ljudi, koji su se tad zatekli u restoranu, uspjeli da se izvuku sa manjim povredama.

S obzirom da je tijelo bombaša samoubice bilo rasparčano, forenzičari su jedva uspjeli da ga identifikuju, na osnovu otiska pronađenog prsta.

Brahim je bio brat Salaha Abdelslama (26), koji je pobjegao iz Pariza poslije napada, a uhvaćen je napokon u Briselu prošlog mjeseca, nekoliko dana prije napada na aerodrom, zbog planiranja istih.

Upozoravamo da je snimak uznemirujućeg sadržaja.

(Blic)