Magazin 24.03.2016.

(VIDEO) Vlade Divac se prije 17 godina u udarnom terminu obratio Amerikancima: “Vaša zemlja griješi kada gađa moj narod”

ČITANJE: 1 minuta
vlade divac
Na današnji dan prije 17 godina počelo je NATO bombardovanje Srbije. Istog dana čuveni košarkaš Vlade Divac gostovao je u čuvenoj emisiji Larija Kinga i u udarnom terminu rekao “Vaša zemlja griješi kada gađa moj narod”.

“Tužan sam zbog svega što se dešava u mojoj zemlji. Znate, američki narod je obmanut o onome što se dešava u Jugoslaviji. Užasno je. Pokušavam da razgovaram sa svojom porodicom, jedva mogu da uspostavim vezu. Brat me zvao prije sat vremena. Bombardovanje je. Grozno je”, rekao je Divac.

King: Vlade, gdje je tvoja porodica?

Divac: Brat mi je u Beogradu, porodica južno od Beograda. Pokušavaju da nađu mjesta u skloništima. Čujem da ima žrtava.

King: Da li misliš da NATO griješi?

Divac: Apsolutno griješi. Srbija je suverena zemlja.

U nastavku Divac objašnjava da ne razumije zašto Amerika bombarduje Srbiju i podržava OVK.

A onda kaže:

– Meni je žao svih žrtava i srpskih i albanskih, ako to znači da su poginuli nevini ljudi. Problem je u nevinim ljudima koji plaćaju cijenu zbog toga što političari na obje strane rade. Pokušavam da izvučem iz Srbije bebu mog brata. Tužno je što je ona u skloništu”.

King: Da li su neka prijateljstva u NBA trpjela zbog rata?

Divac: Da, svako stoji iza svoje strane. Ja sam ponosan što sam Srbin. Nisam političar, rekao sam to, ali stvarno žalim zbog toga što se sada dešava mom narodu.

Pogledajte šta se desi kada King pita Divca da li ima problema sa Predragom Stojakovićem. I vidjećete kakva je ljudina.

(B92)