Vijesti 08.09.2015.

(VIDEO) Vršnjačko nasilje sve brutalnije

ČITANJE: 1 minuta
vrsnjacko-nasilje

Vršnjačko nasilje i pored brojnih timova koji se bave sprečavanjem te pojave, sve je izraženije. Snimak tuče maloljetnica u Kruševcu koji se pojavio na društvenim mrežama šokirao je javnost brutalnošću i verbalnim prostaklukom.

Šta je uzrok tuče još se ne zna. Mediji navode da su djevojčicu pretukli jer ima vještačke nokte i provokativno se oblači.

Konflikt koji je započeo ispred Hemijske škole koju učenice pohađaju pokušao je da spreči školski policajac, ali je u tome uspio samo nakratko.
Do tuče je došlo nešto kasnije samo 500 metara dalje naočigled vršnjaka koji su to mirno posmatrali i snimali mobilnim telefonima.

Djevojčica koju su pretukle vršnjakinje pomoć je potražila u Hitnoj pomoći, odakle je prijava stigla i policiji po službenoj dužnosti.

Nezvanično, akteri ove tuče su saslušani u prisustvu roditelja istog dana, a izvještaj je proslijeđen Višem tužilaštvu.

RTS nezvanično saznaje da je reagovao i tim stručnjaka iz Hemijske škole i da se ovaj događaj tretira kao treći, najviši stepen vršnjačkog nasilja, da je uzrok zavist i ljubomora i da riječ samo o još jednoj ugovorenoj tuči, koje su veoma česte među djecom školskog uzrasta.

https://youtu.be/29USjNvZNIA

(RTS)