Magazin 12.10.2015.

(VIDEO) Zašto djeca mrze nove Mercedesove automobile?

ČITANJE: 1 minuta
mercedes-igra
Moderni sigurnosni sistemi u automobilima čuvaju živote svojim vlasnicima i ostalim učesnicima u saobraćaju, međutim, kako bi izgledala dječija igra igračkama opremljenim ovom tehnologijom. Ako je suditi po novoj Mercedesovoj reklami – krajnje frustrirajuće.

Svi smo kao djeca voljeli da izazivamo saobraćajne nesreće naših igračaka automobila, a njemački gigant Mercedes je upravo ovu igru iskoristio za zabavnu reklamnu kampanju njihovog novog “Brake Assist” sistema autonomnog kočenja.

Mercedes je napravio igračke svojih automobila opremljene jakim magnetima koji onemogućavaju međusobno sudaranje i tako uspio da iznervira mališane u njihovoj omiljenoj zabavi.

I dok se djeca nerviraju zbog svojih bezbjednih igračaka, kupci novih Mercedesovih modela mogu da se pouzdaju u “Brake Assist System Plus” tehnologiju koja smanjuje rizik od sudara. Ovaj sistem koristi dva radara – jedan u prednjoj rešetki automobila i drugi u prednjem braniku koji registruju položaj drugih učesnika u saobraćaju, šalju informaciju kompjuteru koji u neophodnim situacijama automatski zaustavlja automobil.

https://youtu.be/6KgJuiXpsrM

(Blic)