Magazin 26.03.2018.

(VIDEO) Zdenka Kovačiček pjevala sa Banjalučanima

ČITANJE: 1 minuta

U Kulturnom centru Banski dvor proteklog vikenda održan je koncert Zdenka Kovačiček trija. Ovaj nastup popularna hrvatska pjevačica Banjalučanima je podarila povodom obilježavanja 60 godina uspješne karijere.

Karijeru Zdenke Kovačiček obilježili su brojni hitovi kao što su „Frka“, „Volim te kao konja“ „Žena za sva vremena“ i drugi. Upravo ovim ostvarenjima, ali i svjetski poznatim džez i bluz pjesmama predstavila se Banjalučanima. Na nastupu je i ovaj put pokazala energiju i strast, zahvaljujući kojima je već 60 godina prepoznatljivo ime u svijetu muzike.

– Ista strast, isto uzbuđenje kao prije 60 godina. Naravno, tad sam bila puno mlađa i nisam imala toliko iskustva, ovo sad iskustvo koje imam daje mi nekakvu sigurnost, samopouzdanje, ali vjerujte mi i dalje je tu prisutna i trema i uzbuđenje pred sam nastup. Ali, kad se krene onda je sve ok – rekla nam je ova dama.

Ljubav prema dobroj i kvalitetnoj muzici i originalan pristup ovoj vrsti umjetnosti ono je čime se vodila od samih početaka. Takođe i pozitivne reakcije publike dosta joj znače kao potvrda da se isplati ono što radi.

– Publika je ta koja mi daje taj podsticaj da ja još uvijek pjevam, da idem dalje i vjerovatno je taj odgovor publike i ta ljubav kou ja dajem njima, oni mi uzvraćaju – priznala nam je ona.

Tokom dugogodišnje karijere postavila je neke nove standarde u ovoj vrsti umjetnosti. Izlazeći iz klasičnih okvira i ne mareći za trendove obilježila je domaću muzičku scenu. Sa nastupima će nastaviti i u narednom periodu, jer, kako je kroz šalu rekla, želi čitav život da bude na sceni, pa makar samo brisala pozorišne daske.

(Srpskacafe)