Magazin 15.09.2015.

(VIDEO) Žena zmaj: Ruskinja povukla tramvaj od 17 tona!

ČITANJE: 1 minuta
ruskinja

“Russia Today” navodi da bi ovaj neobičan podvig ruskinje mogao biti uspisan kao novi sportski rekord u Rusiji. Ruskinja Oksana Košeljeva, koja ima 79 kilograma, uspjela je da povuče tramvaj koji je težak 17 tona!

Sa tramvajom kao “tovarom na leđima” od 17 tona ova Ruskinja je uspjela da pređe pet metara, što je najvjerovatnije novi rekord.

“Emocionalna snaga je važna. Trebalo bi sami da znate da li vam je potrebna ili ne. Ako mislite vam ne treba, nećete uspjeti u ovakvim izazovima“, izjavila je ova dizačica tereta iz mjesta Irkutska u Sibiru za ruski sajt IRK.ru.

Oksana planira da joj naredni poduhvat bude vučenje aviona koji je težak 20 tona, što bi je upisalo u Ginisovu knjigu rekorda.

Međutim, pogodnog aviona za to još uvijek nema, pa se “čelična sportiskinja“ iz Sibira nada da će ga naći na narednom aeromitingu u Tajmenu, još jednom sibirskom gradu.

“Pripremala sam se za avion, ali sam završila sa tramvajem. Nije bilo teško, moram priznati. Trebalo je da bude duža staza, ali to ćemo srediti sljedeći put. I biće dva tramvaja, tri, četiri” kazala je u intervjuu Košeljeva.

(Novosti.rs)