Magazin 07.12.2015.

(VIDEO) Zimska vožnja: 10 trikova koji će vam olakšati život

ČITANJE: 2 minute
Zimska vožnja
Vožnja u zimskim uslovima je dosta teža, kako snijeg i mraz otežavaju pristup automobilima, kao i vožnju, mrak ranije pada i često je magla. Saznajte deset trikova koji će vam olakšati život u zimskim danima.

1. Parkirajte automobil tako da je orijentisan ka istoku. Kako Sunce izlazi na istoku, ono će prirodno da zagrije vaš automobil i da otopi mraz koji se uhvatio na šoferšajbni pa nećete morati ujutru da gubite vrijeme skidajući led sa nje.

2. Pokrijte brisače na automobilu. Iskoristite par čarapa za prekrivanje brisača. Tako ćete spriječiti da se zaglave u snijegu.

3. “Utoplite” ključ. Zagrijte ključ šibicama ili upaljačem kako biste ugrijali bravu i lakše otključali automobil ujutru.

4. Držite kesu posipa za mace u gepeku. U slučaju da se zaglavite u snijegu može vam biti od pomoći posip ili so, kako biste spriječili klizanje.

5. Stavite kesice za zamrzivač na retrovizore. Tako ćete sprečiti da snijeg napada po njima i led se uhvati, pa ujutru nećete gubiti vrijeme na njihovo čišćenje.

6. Koristite sprej za kuvanje. Tokom dana, voda se može uvući između vrata i zalediti se pa time otežati otvaranje i zatvaranje vrata. Blago naprskajte ovaj prostor sprejom za kuvanje i spriječićete te probleme.

7. Napravite sami tečnost za brisanje šoferšajbne. Potrebna vam je jedna čaša vode i jedna kašika deterdženta za sudove.

8. Iskoristite kreditnu karticu kao skidač leda. Ukoliko se slučajno nađete bez odgovarajućeg alata za skidanje leda, možete da iskoristite bilo koju lastičnu karticu koja vam se nađe pri ruci.

9. Poprskajte sirće po šoferšajbni. Možete u potpunosti da izbjegnete skidanje leda sa šoferšajbne ako je naprskate mješavinom sirćeta i vode u odnosu 3 prema 1.

10. Očistite farove pastom za zube. Farovi su veoma bitni za vožnju u zimskim uslovima, pa je bitno da budu čisti kako bi se povećala vidljivost. Dovoljno je da ih premažete pastom i isperete toplom vodom za sjajne rezultate.

https://www.youtube.com/watch?v=4EMNES8Tf_s

(Dnevno.rs)