Vidovdanski sportski susreti 22. juna u Beču

Savez Srba u Austriji organizuje 40. Vidovdanske sportke susrete koji će se održati 22. juna u Beču.

Domaćin ovogodišnjih sportskih susreta je Zajednica srpskih klubova u Beču a najavljeno je učešće oko 500 sportista koji ce se takmičiti u fudbalu, košarci, atletici, šahu, stonom tenisu i nadvlačenju konopca.

Boro Kapetanović, predsjednik Zajednice srpakih klubova u Beču kaže da je zadovoljstvo biti domaćin ovih sportskih susreta koji su veoma značajni za srpsku zajednicu u Austriji.

“I ove godine kako i svih prethodnih godina manifestaciju je pomogla Radna komora Austrije. Takodje zelim da se zahvalim i kompanijama MTEL Austrija, Lacky car, Go4yu i CarGo, te ostalim koji su prepoznali važnost ovih susreta”, rekao je Kapetanović.

Medijski pokrovitelji su portal dunav.at i Vesti.

Smijeh i dječja pjesma na otvaranju “Snješkova”

Mališane je zabavljala vesela i raizgrana ekipa iz banjalučkog dječijeg hora “Vrapčići”. “Snješkovo” je, nakon sedam godina, po svom sadržaju ostalo jedinstveno u Banjaluci i regiji i dokazano je dječiji kulturni brend grada na Vrbasu i cijele Republike Srpske. Program za nedjelju 11 – predstava “Lažucka Izmišljotinić” 12 – kao Snješko, S kao slatkiš 13

SOCIJALISTI PREDLAŽU: Dragutin Škrebić kandidat za načelnika opštine Teslić

Opštinski odbor Socijalističke partije u Tesliću ne namjerava da ima pasivnu ulogu na lokalnim izborima iduće godine, o čemu svjedoči i objava SP na društvenim mrežama da za načelnika ove opštine predlažu Dragutina Škrebića, odnedavnog direktora Inspektorata Republike Srpske i ranijeg predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS. Objavu prenosimo u cijelosti. “Dana 12. 12. 2019. godine

AĆIMOVIĆ: Talijan sam po baki s mamine strane

Draško Aćimović, kojeg je Predsjedništvo DNS jednoglasno izglasalo za kandidata na funkciju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH oglasio se otvorenim pismom za javnost nakon niza događaja u ovoj stranci u proteklim danima.