Politika 16.06.2024.

VIDOVIĆ: Bećirović organizuje lov na vještice i priča lovačke priče u Švajcarskoj

ČITANJE: 1 minuta

Siniša Vidović imao je jasan stav o obraćanju predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića na Samitu u Švajcarskoj.

“Ako iko ugrožava mir u BiH, to su onda izjave i nastupi poput ovog u Švajcarskoj. Bećirović je svojim govorom pokazao po ko zna koji put da su on, Zukan Helez i ljudi poput njih izvor nevolja Zapadnog Balkana, a ne neke proruske snage u Republici Srpskoj”, izjavio je Vidović.

On je dodao da je porediti Ukrajinu sa BiH bio vrlo opasan i izuzetno glup postupak od strane Bećirovića.

“Umjesto da se bavi boljim životom građana on organizuje lov na vještice i smišlja lovačke priče. Tužno je vidjeti ovako neozbiljnog i isfrustriranog čovjeka loših želja prema vlastitoj zemlji kao predsjedavajućeg Predsjednoštva BiH. Ubrzo će i on na političko smetlište sa svojom ratnohuškaškom retorikom”, jasnog je stava Vidović.

Podsjećamo, Denis Bećirović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, je obraćajući se na Samitu o Ukrajini koji je održan u Švajcarskoj, pozvao “slobodni svijet da još snažnije pomogne Ukrajini, ali i da spriječi destabilizaciju Zapadnog Balkana”, upozorivši da “proruske snage u Bosni i Hercegovini ugrožavaju mir”.