Politika 06.03.2023.

VIDOVIĆ: Gospodine Kavazoviću, da li ste svjesni da nijednom narodu nije do rata u BiH?

ČITANJE: 1 minuta

“Gospodine Kavazoviću, sram vas bilo vašeg čina! Prije nego što nešto kažete, treba dobro da razmislite u čije ime govorite. Siguran sam da ne govorite u ime poštenih muslimana. Nedopustivo je za vjerskog poglavara, bilo koje vjerske zajednice, tako da se obraća”, komentar je Siniše Vidovića na izjavu reisa IZ u BiH Huseina Kavazovića i pominjanje mogućnosti novog oružanog sukoba u zemlji.

On navodi da, kada bi nešto ovako izjavio srpski patrijarh, i nebo i zemlja bi se sručili na njega.

“Nikada niste čuli ni od jednog srpskog patrijarha ovako ratnohuškaške riječi. Ne plašimo se mi ni njega ni njegovog rata. On ovako govori u ime Bakira Izetbegovića i donosi štetu svima u BiH”, jasno poredi Vidović.

Naglasio je da treba imati na pameti da bez Republike Srpske nema ni BiH.

“Što prije to shvate i vjerski poglavari i politički lideri prije će nam biti svima i lakše i bolje”, smatra Vidović.

“Umjesto da krenemo putem napretka i rješavamo pitanja egzistencije i privrede, neki sumnjivi likovi nas vraćaju u krvave devedesete”, zaključio je.

Da podsjetimo, reis Kavazović je izjavio: “Današnja borba je u institucijama Bosne i Hercegovine. Ne smijemo dozvoliti da se one ruiniraju. Moramo pokazati da smo na sve načine spremni braniti institucije Bosne i Hercegovine, a ako one padnu, a imali smo to ‘92, moramo biti spremni braniti ovu zemlju i oružjem”.