Politika 23.11.2023.

VIDOVIĆ: Helez lažima želi izazvati sukobe

ČITANJE: 1 minuta

Siniša Vidović oštro je regovao na izjavu Zukana Heleza, ministra odbrane BiH, da se vojni kampovi za obuku nalaze u Republici Srpskoj na području Rogatice i planine Maglić.

“Zukane, hajde da zajedno obiđemo mjesta u kojima se odvijaju “polulegalne” vježbe, kako tvrdiš, a nakon toga idemo obići po Federaciji neka mjesta puna nelegalnih obuka. Vehabijska sela ćemo preskočiti, tamo ni policija Federacije ne smije. Možda ti ipak smiješ?”, napisao je Vidović na X mreži.

On je dodao da, ako OSA utvrdi da je Zukan Helez lagao, treba hitno tražiti njegovu smjenu.

“To je čovjek koji želi da izazove sukob u BiH, što Srbi nikako ne žele. On ovakvim lažima skreće pažnju sa mjesta gdje islamski fundamentalisti vrše obuke i čak javno objavljuju po mrežama. Bošnjaci i Hrvati u ilegali izvode vojne vježbe, a onda se okrive Srbe, koji jedini u BiH funkcionišu transparentno. Već dobro poznata priča, Srbi za sve krivi”, zaključio je Vidović.

Podsjećamo, Helez je u srijedu rekao kako su locirani paravojni kampovi za obuku u Republici Srpskoj koje vode ljudi iz Rusije i da se izvode “polulegalne” vježbe, ali i da ih je moguće lako eliminisati. Osim Vidovića, na ovo su reagovali Košarac i Kovačević.