Vijesti 02.02.2023.

VIDOVIĆ: Imam iz Kozarca instruisan od treće strane da unosi nemir i konflikt

ČITANJE: 1 minuta

Siniša Vidović oglasio se u svom stilu po pitanju govora mržnje glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Kozarcu.

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović je poznat kao veliki poznavalac vjerskih običaja i uveliko je iznenađen da se u javnom prostoru našao ovako skandalozan snimak.

“Mi se trudimo da doprinesemo miru i suživotu, radimo na razvoju kako Republike Srpske tako i BiH, a jedan vjerski vođa koji bi trebao širiti mir i razumijevanje, iznosi ovakve stavove”, jasan je Vidović.

On je dodao da se ovim incidentom mora pozabaviti nadležno Tužilaštvo i da javnost ne smije upasti u zamku širenja mržnje i netrepeljivosti prema pravoslavnom narodu.

“Interesuje me zašto sada ćute novinari koji nas Srbe redovno žigošu kao ekstremiste, a posebno mi nije jasno zašto se ni jedna NVO ne oglašava po pitanju ovakvog govora”, pita se Vidović.

“Pozivam Islamsku zajednicu u BiH da se aktivno uključi u rješavanje ovog slučaja jer nikome ovakvi ljudi i stavovi ne mogu donijeti dobro. Nema Amir puno izbora gdje nakon ovakvih riječi može ići, u zatvor ili na liječenje od bolesne mržnje koja mu je pomutila razum”, naglasio je Vidović.

Da podsjetimo, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Kozarcu kod Prijedora, Amir efendija Mahić održao je skandalozan govor pun mržnje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Svetom Savi nazivajući njega začetnikom fašizma, a SPC sektom.