Politika 07.06.2021.

Vidović poručio Salkiću: Niste dorasli funkciji potpredsjednika Republike Srpske, podnesite ostavku

ČITANJE: 1 minuta

Potpresjednik Ujedinjene Srpske Siniša Vidović reagovao je na tvit potpredsjednika RS Ramiza Salkića da će ”srušiti svaki simbol srpske agresije i represije i da će poput crkve u Konjević-Polju proći svi koji negiraju BiH”.

“Jutro je pametnije od večeri, i umjesto da sam odmah reagovao emotivno na izjave Ramiza Salkića, shvatio sam da je bolje malo promisliti, i pokušati razumjeti šta je uzrok mržnje koju gospodin Salkić sije. I shvatio sam da se ovdje radi o nemoći i neobrazovanosti jednog malog čovjeka, koji ne shvata da je svijet puno veći od njegovih zaostalih pogleda”, napisa je Vidović.

Sve učestaliji komentari, posebno na račun rušenja crkve, kako ističe, pokazuju samo da je on nesposoban za intelektualni rast i razvoj, već je (za)ostao duboko ukopan u mržnji srpskog naroda, kulture i vjere.

“Gospodine Salkiću, kao potpredsjednik Republike Srpske, zaduženi ste da se brinete o ovom entitetu i njenim građanima, bez razlike na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost. Ukoliko se vaš rad svodi na konstantno raspirivanje konflikta koji vi i vaša partija toliko priželjkujete, shvatite da niste dorasli funkciji koju obavljate i podnesete ostavku.

“Na vašu mržnju, mi odgovaramo ekonomskim razvojem i napretkom. Mi Srbi ne znamo da mrzimo, i to je nešto što ste do sad morali da shvatite. Umjesto da lažete i sebe i svoj narod, mogli bi vaš napor uložiti u korist građana, bez obzira da li će Srbi i Muslimani sutra živjeti zajedno. Ekonomija je zajednička i vrijeme je da pustite igre, dovoljno je igara, ajte da vidimo šta ćemo sa hljebom”, poručuje Vidović.

(E.M)