Politika 22.01.2022.

Vidović: Probudi se srpski rode

ČITANJE: 1 minuta

– Danica Crnogorčević prelijepo ispjeva Veseli se srpski rode, a ja molim da se srpski rod probudi. Očigledno je da se pritisci Evropske Unije na Crnu Goru se nadovezuju na već postojeće pritiske na Republiku Srpsku i Srbiju. Odluke evro-američkih moćnika po ko zna koji put potvrđuju koliko se međunarodni faktori upliću u unutrašnje stvari i to baš sve tri države u kojima postoji i živi srpski narod, rekao je Siniša Vidović, predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Banjaluka.

Vidović je istakao da se srpski narod tretira isto kao i Novaka Đokovića u australijskom pritvoru.

“Prethodno nešto obećaju pa se onda odriču tih istih obećanja i lažnih uvjeravanja. ‘Кadija te tuži, kadija ti sudi’, narodna priča koju iznova i iznova proživljavamo. Sve se svelo na apsolutnu nepravdu na bezbroj načina. Nama se sudi stotinu puta oštrije nego ostalima u regionu, a svi drugi automatski dobijaju podršku sa svih strana svijeta čim imaju i zamisli protiv svega sa predznakom srpski”, dodaje Vidović.

On je izrazio nadu da će srpski narod pokazati unutrašnju snagu i nacionalno jedinsvo.

“Gdje god živio srpski narod uvijek treba imati na pameti da naši lažni prijatelji i istinski neprijatelji žive od našeg nejedinstva i međusobnih sukoba. Oni da nas neprestano okreću jedne protiv drugih, braću na braću, sa namjerom potpunog uništenja svega srpskog”, zaključuje Vidović.

(N.S)