Politika 26.11.2021.

VIDOVIĆ: Republika Srpska će nadživjeti Silajdžića

ČITANJE: 1 minuta

Posmatrajući Harisa Silajdžića kako bez imalo stida fabrikuje informacije na CNN-u, podsjetilo me je na tragična dešavanja prošlosti, kad su identična dva aktera obmanjivali svjetsku javnost. Takav podli pokušaj dešava se i danas, kad Silajdžić ponovo poziva strane trupe da intervenišu i “srede” krizu koju su njegovi sunarodnici izazvali, poručio je zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović.

– Silajdžiću nije palo na pamet da pomene kako se bošnjački političari mirno šetaju Banjalukom i Beogradom, a da se nije ni korak unaprijed desio kad je u pitanju kažnjavanje onih koji su u Srebrenici pokušali atentat na Aleksandra Vučića. Licemjerju nema kraja, jer nisu ni Srbija, ni Rusija, pa ni Dodik krivi što u Federaciji nema ni dva odsto srpskog stanovništva, a opet gore navedeni faktori nekako maltretiraju region. “Zaboravlja” Silajdžić da to maltretiranje od strane Srbije uključuje donaciju vakcina, finansiranje izgradnji fabrika, bolnica i auto puteva.

Emocionalna sirotinja Silajdžić pokazuje koliko je nazadna bošnjačka politika koja po ko zna koji put poziva na okupaciju i intervencionizam. Takvi ljudi ne znaju šta je domovina i šta je nacionalnost, jer su i jednog i drugog spremni tako lako da se odreknu. Silajdžić može samo da kuka na CNN, ali Republika Srpska će nadživjeti njega i njegove krvoločne ideje – zaključio je Vidović.

(SB)