Vijesti 09.01.2023.

Vidović šalje snažnu poruku za Dan Republike: Znamo ko su nam braća i prijatelji, a znamo i ko su nam neprijatelji

ČITANJE: 1 minuta

Iskreno, iz srca, Siniša Vidović govorio je povodom proslave Dana Republike i slave Svetog Stefana.

On naglašava sa su Srbima kroz vijekove branili da slave slavu: “Prvo Osmanlije, pa ih nema više na ovim prostorima, pa Austrougari, pa ni njih više nema, pa NDH, pa ni nje više nema na ovim prostorima. Najveći srpski neprijatelji se prvo okome na slavu i na ćirilicu. Znamo šta treba da čuvamo od okupatora koji nas kroz vijekove pohode, a to su naše krsne slave i naša ćirilica.”

Pred svaki 9. januar sve učestaliji su zli komentari i napadi, smatra on.

Vidović navodi da bi svi da nam nešto brane i kroje sudbinu:

“Što više oni pokušavali da nam nametnu svoju pravila, mi se sve čvršće držimo svoga puta, očuvanja i razvoja svete nam Republike Srpske. Sveta, jer je krvlju natopljena. Ko god da nam brani i zamjera što slavimo slavu, jasnu poruku šalje, a to je da su iste loze kao i oni što su janjičare, NDH i komuniste podržavali. Mi smo svjesni da je postojanje Republike Srpske garancija da će srpski narod ovdje da živi, i neće nas zavarati slatkim pričama i utopiti u neko zajedništvo samo da bi nas izbrisali i zatrli trag.”

Siguran je da istu poruku svaki Srbin danas šalje u svijet, a to je, kako Vidović kaže: “Volimo Srpsku, znamo ko su nam braća, prijatelji a vala znamo i ko su nam neprijatelji. Živjela nam vijekovima voljena Republiko. Braćo i sestre, srećan nam Dan rođenja Republike Srpske”.