Politika 22.04.2024.

Vidović: Zukan Helez je paranoidna sjenka čovjeka ili prikriveni pljačkaš vlastitog naroda

ČITANJE: 1 minuta

Zukan Helez, ministar odbrane BiH, iznova je pod lupom zbog svojih kontroverznih aktivnosti. Javnost nije ostala nijema na njegove skore ispade i dozvoljavanje vojne vježbe u BiH stranim vehabijskim paradžematima.

“Umjesto da služi kao zaštitnik mira i stabilnosti, Helez se čini opsjednut paravojnim formacijama, dok svoje sumnjive postupke prikriva napadima na druge. Pozivam ga da podnese ostavku zbog njegove destruktivne uloge i podjele naroda BiH, umjesto da ih ujedinjuje”, reagovao je Siniša Vidović na posljednje provokacijske aktivnosti ministra odbrane BiH Zukana Heleze.

“Njegove provokacije prema Republici Srpskoj nemaju nikakav pozitivan ishod, dok se njegova politička težina čini gotovo nevidljivom i u Federaciji BiH. Očigledno je da Helez pokušava da odvrati pažnju sa javnih nabavki aktivnostima koje su posljedica sumnjivih mentalnih sposobnosti zbog korištenja nedozvoljenih supstanci”, jasan je Vidović.

“Pozivam na vještačenje njegovog mentalnog zdravlja, kako bismo otkrili pravi uzrok njegovih postupaka i zaustavili dalju štetu koju nanosi BiH. Dok se Helez trudi da se predstavi kao patriota, u suštini je samo maska za njegove pljačkaške radnje i pohlepu za moći koja će mu ostati neostvarena”, izjavio je Vidović.

Siniša Vidović je pozvao Heleza da preuzme odgovornost za svoje postupke i podnese ostavku kako bi BiH mogla krenuti naprijed bez tereta njegovih kontroverznih odluka.

Podsjećamo, Helez je omogućio pripadnicima inostranih vehabijskih paradžemata da vježbaju gađanje iz vatrenog oružja na poligonu kod kasarne “Miralem Jugo”. Lokalni hrvataki portali pišu da se radi o grupi povezanoj sa ultraradikalnim vehabijskim pokretom koja je iz inostranstva stigla u Federaciju BiH.