Vijesti 09.01.2023.

Vidovićeva sa crnogorskim ministrom: Prioriteti bolji standard građana i stabilne javne finansije

ČITANJE: 1 minuta

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović i ministar finansija Crne Gore Aleksandar Damjanović razgovarali su danas u Banjaluci o aktuelnim regionalnim ekonomskim i političkim temama, te ključnim izazovima i aktivnostima u oblasti finansija.

Analizirajući rad Ministarstava finansija Republike Srpske i Crne Gore, uz uvažavanje aktuelne makroekonomske situacije, kao prioritet u radu resora finansija, naglašeni su – bolji standard građana uz dugoročnu održivost i stabilnost javnih finansija.

Posjeta ministra Damjanovića Banjaluci povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, bila je ujedno i prilika da se razmijene stavovi o temama od zajedničkog interesa i potencijali za jačanje ekonomske i razvojne saradnje dvije države, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Razgovarajući o mogućnostima unapređenja bilateralne saradnje Republike Srpske i Crne Gore, Vidovićeva i Damjanović su izrazili zadovoljstvo međusobnim ekonomskim odnosom i dijalogom, te ukazali na zajednički interes za dodatnom razmjenom iskustava i dobrih praksi koji bi rezultirali jačanjem privredne saradnje.

(Srna/SB)

Oznake: Zora Vidović