Region 25.12.2022.

Vigemark: Medicinski tim ponovo pregledao privedenog Srbina

ČITANJE: 1 minuta

Medicinski tim Euleksa na zahtjev vlasti samoproglašenog Kosova ponovo je pregledao Dejana Pantića, koji je zadržan u pritvoru kosovske policije, saopštio je šef Euleksa Lars-Gunar Vigemark.

Vigemark je istakao da je Pantić pregledan sinoć i da je ovo bio njegov drugi “ljekarski pregled koji je sproveo medicinski tim Euleksa”.

– Prvi se dogodio prije nedjelju dana – napisao je Vigemark na Tviteru.

Supruga Dejana Pantića izjavila je da se u petak, 23. decembra, prvi put nakon 14 dana čula sa suprugom i da on uopšte nije dobro.

Psihički je jako loše. Unezveren je, uplašen, ne zna šta se događa, nema nikakvu infromaciju.. i sa advokatom je tek nakon 13 dana stupio u kontakt. Bio je mnogo glasan dok je razgovarao sa mnom, što uopšte ne liči na njega – rekla je Suzana Pantić beogradskim medijima.

Ona je istakla da nije sigurna ni kakvo je Pantićevo fizičko zdravlje, prenosi Srpskainfo.

Kaže da ne zna kakav mu je pritisak, da ima povremena gušenja, sigurno jer je on non stop zatvoren u jednoj prostoriji. Izvode ga samo do toaleta. No, da budem poštena, kako mi kaže, za sada se odnose prema njemu korektno, redovno pije terapiju i ima tri obroka dnevno – navela je Pantićeva.

Ona je dodala da ne zna šta će i kako će biti ako Dejana premjeste u Prištinu.

Nisam pametna više, znam samo da je on tamo kao talac, bez ikakvih prava – istakla je Pantićeva.

 

Oznake: Dejan Pantić, KiM