Politika 23.10.2015.

Vigermark: Pitanje dana kada će BiH postati član EU

ČITANJE: 1 minuta
Lars-Gunar Vigemark
Specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunar Vigemark izjavio je da je pitanje dana kada će BiH postati član EU, ali je istakao da na tom putu ima niz prepreka. Vigemark je ukazao na potrebu da se unaprijedi prekogranična saradnja sa susjednim zemljama, na kojoj insistira EU.

“Svjestan sam političkih i istorijskih okolnosti u regionu i da je saradnju sa susjednim zemljama malo teže ostvariti, ali to će se u skorije vrijeme prevazići, a EU je spremna da u tome pomogne”, rekao je Vigemark poslije sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem.

Vučurević je podsjetio na projekte koji se implementiraju na području Trebinja uz pomoć fondova EU, te zahvalio za podršku i namjeru da se nastavi pomagati u vezi sa svim pitanjima bitnim za život građana i regionalnu saradnju na granici između Hrvatske, Crne Gore i BiH.

“Drago nam je što se Vigemark interesuje za privredne, društvene i socijalne prilike u našem gradu. Trebinje je otvoren grad koji želi primiti i one koji u njemu nisu živjeli do devedesetih godina i one koji žele da se vrate u njega”, istakao Vučurević.

(Agencije)