Biznis 18.03.2018.

Vijek i po pivarstva: 145 godina Banjalučke pivare

ČITANJE: 2 minute

„Banjalučka pivara“ svečano je obilježila 145 godina postojanja kao jedan od najstarijih industrijskih kolektiva u Banjaluci i jedna od najvećih kompanija prehrambene industrije Republike Srpske, BiH. Povodom ovog značajnog jubileja Banjalučka pivara predstavila je i novi izgled „Nektar“ piva, etiketu koja simbolizuje 145 godina dugu tradiciju kvaliteta.

„Novi izgled Nektara inspirisan je dugom tradicijom pivarstva na ovim prostorima i gradom u kojem je nastao te predstavlja poklon Banjalučke pivare svim vjernim potrošačima povodom 145 godina postojanja “, izjavio je Nicholas Penny generalni direktor Banjalučke pivare i izrazio uvjerenje da je svih ovih godina proizvedeno oko 5 milijardi boca omiljenog piva.

Vijek i po pivarstva na ovim prostorima Banjalučka pivara obilježava sa oko 270 zaposlenih i uz najviše standarde kvaliteta i društveno odgovornog poslovanja.

„Banjalučka pivara je od višestrukog značaja za grad Banjaluku, jer spada u red uspješnih privrednih kolektiva koje redovno izmiruje obaveze prema zaposlenima i državi. Ujedno je aktivni učesnik svih društvenih događaja u Banjaluci, i van nje, “, istakao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić napominjući da je Banjalučka pivara oslonac brojnim sportskim klubovima i organizacijama u Banjaluci.

Obilježavanjem jubileja 145 godina postojanja Banjalučka pivara slavi dugu tradiciju pivarstva koja je okosnica razvoja Banjaluke i cijele regije.Za uspjeh najpoznatijeg proizvoda Banjalučke pivare zaslužna je originalna receptura po kojoj je svaka kap „Nektar“ piva pažljivo osmišljena da zadovolji i najprobirljivija pivopijska nepca. Najviši standardi kvaliteta, najkvalitetniji ječam, i najsavremenija tehnologija proizvodnje piva prepoznati su i van granica RS, Bosne i Hercegovine. Tako je „Nektar“ pivo dobitnik brojnih zlatnih medalja i nagrada za kvalitet na evropskim i regionalnim sajmovima, a nosilac je i prestižne titule „Superbrend“ za tržište BiH.

Banjalučka pivara svoje poslovanje usmjerava prema željama svojih potrošača i u potpunosti je posvećena napretku i poboljšanju kvaliteta. Svoj veliki jubilej Banjalučka pivara će proslaviti i sa svojim vjernim potrošačima, kroz brojne aktivnosti koje su planirane tokom cijele godine.