Sport 24.10.2022.

Vikend u znaku automobilizima: Uspješno okončan peti po redu Track Day & Tuning show Banja Luka

ČITANJE: 1 minuta

Banja Luka je proteklog vikenda bila u znaku automobilizma.

Naime, na kružnoj stazi u Zalužanima održan je peti po redu Track Day & Tuning show Banja Luka, tačnije sportska manifestacija koja okuplja veliki broj ljubitelja automobilskog sporta i brzine, koji su i ove godine imali priliku da uživaju gledajući različite automobile, koji nisu česta pojava na ulicama.

Baš kao i prethodnih godina i ove godine ova manifestacija okupila je veliki broj učesnika zemalja regiona, odnosn iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Svi učesnici su svoje vještine pred publikom demonstrirali u nekoliko veoma atraktivnih i uzbudljivih disciplina, od kojih se posebno ističu testiranje brzine i performansi automobila i sve popularnija disciplina „drift“.

Ipak, jedan od prioritetnih ciljeva organizacije ove manifestacije jeste taj da se podigne nivo bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, te da se ukaže na značaj i tradiciju auto sporta u gradu Banja Luka.

Najbolji vozači nagrađeni su medaljama i priznanjima.

Gradska uprva Grada Banja Luka podržala je organizaciju ovog sportskog događaja, a u ime Grada ovom događaju je prisustvovao šef kabineta gradonačelnika, Vladimir Grujić.

E.M.