Magazin 11.10.2022.

Vinosaur u Banjaluci: Predstavljanje 80 vinarija iz više od 15 država

ČITANJE: 2 minute

Prestižni regionalni vinarski događaj Vinosaur u organizaciji kompanije “Frutela Group” ove godine će se održati 13. i 14. oktobra na Turističko- ugostiteljskom kompleksu Stara Ada – Ostrvo u Banjaluci.

“Nastavljamo našu priču o vinu i gastronomiji koju iz godine u godinu obogaćujemo novitetima na radost i zadovoljstvo svih posjetilaca. Težimo ka unaprijeđenju našeg festivala, očuvanju kvaliteta i edukativnog karaktera istog. Ovaj projekat ekskluzivnog karaktera jednom godišnje okuplja na desetine izlagača sa prostora bivše Jugoslavije, Evrope i svijeta, a pored renomiranih vinarija, učestvuju i brojni domaći i strani gastro izlagača, proizvođači maslina i maslinovog ulja, pršuta i sireva. Na taj način je posjetiocima salona omogućeno da na najbolji način dožive simbiozu vina i gastro delicija. Dobra organizacija, profesionalizam i prijatna atmosfera doveli su do stalnog rasta u svakom segmentu, te je do sada uspješno organizovano 12 ovakvih manifestacija, sa ciljem ne samo popularizacije vinske kulture na ovim prostorima, nego i upoznavanja sa najnovijim trendovima u proizvodnji vina, izvoznim potencijalima, razmjeni iskustava i ideja”, saopštili su organizatori.

Na ovogodišnjem, 13. Vinosauru, predstaviće se oko 80 vinarija iz više od 15 država koje će kroz dvodnevno druženje uz degustaciju posjetiocima predstaviti paletu od nekoliko stotina različitih etiketa, stilova i tipova vina.

Uporedo s mnogobrojnim proizvođačima vina, kao i prethodnih godina, svoje najbolje delicije će ponuditi 20-ak izlagača u gastro segmentu.

Festival je oba dana otvoren za posjetioce u periodu od 14:00-20:00.

Dnevne ulaznice za 13. Internacionalni Vinski i Gastro festival “Vinosaur 2022” po cijeni od 40 KM možete potražiti na sljedećim lokacijama:

▪️ Wonderland Gift Shop Srpska 99, Banja Luka

▪️ Kuća Pića Branka Popovića 41b, Banja Luka

▪️Drink&More Stepe Stepanoviča 61, Banja Luka,

te na dane održavanja Festivala na ulazu u TU kompleks Stara Ada-Ostrvo.