Politika 24.12.2022.

Vipotnik: Lažima o nacionalnoj pripadnosti vrijeđaju moju porodicu i nanose štetu Vladi

ČITANJE: 2 minute

Novoizabrani ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Bojan Vipotnik izjavio je da medijske konstrukcije i laži o njegovoj nacionalnoj pripadnosti imaju za cilj za uvrijede njega i njegovu porodicu i nanesu štetu Vladi Srpske.

“Izazvan pisanjima pojedinih ‘medijskih radnika’ koji tendenciozno pokušavaju narušiti moj legitimitet, kako bi nanijeli štetu meni, mojoj porodici i u krajnjoj liniji Vladi Republike Srpske u kojoj sam izabran za ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, osjećam odgovornost da odgovorim istinom koja obavezuje”, naveo je Vipotnik u saopštenju za javnost.

Vipotnik je istakao da svoju nacionalnu pripadnost, koja je ovih dana postala javna i poznata, smatra ličnom i porodičnom privatnošću.

“Nikada se nisam izjašnjavao drugačije, niti sa tim manipulisao, kao što nisam bio u potrebi naglašavati”, naveo je Vipotnik, koji je član Ujedinjene Srpske.

On ističe da je član Ujedinjene Srpske gotovo od osnivanja i da nikada nije doživio da nekome smeta njegovo hrvatsko porijeklo, po pokojnom ocu, odnosno djedu.

“Porodica Vipotnik je Banjalučanima poznata kao stara i ugledna hrvatska porodica. Moja majka i supruga su Srpkinje. U našoj kući su se oduvijek slavila oba Božića, Uskrs i Vaskrs. Iz poštovanja prema majci, koja je Bogu hvala živa, zajedno slavimo njenu krsnu slavu što smatram našim kvalitetom i širinom, a ne nedostatkom ili povodom za izvrgavanje podsmijehu”, navodi Vipotnik.

On je istakao da svoju djecu uči istim vrijednostima poštivanja čovjeka i koja su, kako je naveo, na sreću, sada premalena da ih povrijede nevjerovatne konstrukcije i laži kojima je cilj da se uvrijedi on i njegova porodica, a nanese šteta novoizabranoj Vladi Republike Srpske.

“Užasnut medijskim manupulacijama i targetiranjem koji primitivno, podlo i krajnje necivilizovano pokušavaju da stvore aferu prebrojavajući nam krvna zrnca, očekujem izvinjenje od svih onih koji su na ovaj način zloupotrijebili medijski prostor”, zaključio je Vipotnik.

(Srna)

Oznake: Bojan Vipotnik