Sport 09.10.2020.

VIRTUELNO-REALNA TRKA: U nedjelju šesti banjalučki polumaraton

ČITANJE: 2 minute

Šesti banjalučki polumaraton održaće se u nedjelju u Banjaluci u organizaciji banjalučkog trkačkog kluba „Trk“, a trka će ove godine biti virtuelno-realna, piše “Srpskainfo”

Start je zakazan za  osam časova kada kreće prva grupa, a zbog epidemiološke situcije će grupe kretati svakih dvadeset minuta.

“Ove godine banjalučki polumaraton smo zamislili malo drugačije, osmislili smo ga sigurnije, a naša parola je ‘trčimo odgovorno’. Ove godine trka počinje i završava se na Kastelu. Ljudi će trčati uživo, ali i virtuelno. To znači da će oni koji nisu mogli da dođu u Banjaluku, trčaće virtuelno i prijavljivati nam rezultate. Nikada nismo imali ovoliko zemalja iz kojih imamo učesnici, baš na račun ovog virtuelnog maratona. Kroz to smo uspjeli da ostvarimo dva najveća cilja, promocija trčanja kao zdrvog načina života i promocija Banjaluke i Republike Srpske”, rekao je direktor trke Vladimir Selec i dodao da je zbog epidemiološke situacije sama manifestacija redukovana.

“Ostala nam je trka na 10 kilometara i naš banjalučki polumaraton. Ove godine smo uveli trku na pet kilometara umjesto fan ran. Ulice neće biti zatvorene, apelujemo na vozače da budu odgovorni”, rekao je Selec.

Član Uprvanmpog odbora Trk-a Milenko Brujić apelovao je na trkače da poštuju oznake.

“Oznake su napravljenje na mjestima gdje se inače pravi, nastojali smo da bude što sigurnije, da izbjegnmmo semafore, trka nije takmičarskog tipa, a sami trkači su upoznati sa putanjom. Trke će se razdvojiti za one koji trče na pet i deset i polumaraton ali će trkači biti upoznati sa svim detaljima”, rekao je Milenko Bruic.

Prijave će se primati još danas i sutra, na dan trke se neće moći prijaviti za učešće.

(N.S/ Banjaluka.net)