Vijesti 10.01.2023.

Virus korona potvrđen kod 28 osoba, preminuli muškarac i žena

ČITANJE: 1 minuta

U Republici Srpskoj je u protekla četiri dana virus korona potvrđen kod 28 lica, od 289 testiranih, a preminuli su muškarac srednje i žena starije životne dobi iz Banjaluke i Srpca, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Virus korona potvrđen je kod 18 muškaraca i 10 žena, od kojih je 14 osoba srednje i 14 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, u četvrtak, 5. januara, infekcija je potvrđena kod dvije osobe iz Bijeljine i po jedne sa Pala, iz Teslića i Šipova.

U petak, 6. januara, prijavljena je po jedna zaražena osoba iz Banjaluke, Bijeljine, Ugljevika i Čelinca, a u subotu i nedjelju, 7. i 8. januara, prijavljeno je osam osoba iz Banjaluke, dvije iz Ribnika, po jedna iz Broda i Čelinca.

U ponedjeljak, 9. januara, virus korona prijavljen je kod tri osobe iz Banjaluke, dvije iz Bijeljine, te po jedne iz Zvornika i Laktaša.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 50, i to 25 u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske, a isti broj je u ostalim bolnicama.

Na respiratore su priključena dva pacijenta, jedan u UKC-u i jedan u Opštoj bolnici Doboj.

U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 120.456 slučajeva virusa korona, a preminula su 6.603 lica kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa.

(Srna)

Oznake: korona virus