Vijesti 22.01.2021.

Virus korona potvrđen kod 92 osobe u Republici Srpskoj, 14 preminulih

ČITANJE: 1 minuta

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 596 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 92 osobe.

Radi se o 41 muškoj i 51 ženskoj osobi, od kojih je 10 mlađe, 58 srednje i 24 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 38 osoba je iz Banjaluke, devet iz Bijeljine, osam iz Prijedora, po četiri Doboja i Kneževa, tri iz Čelinca, po dvije iz Broda, Gradiške, Kotor Varoša, Novog Grada, Petrova i Ugljevika i po jedna osoba je iz Bratunca, Višegrada, Dervente, Donjeg Žabara, Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Laktaša, Lopara, Mrkonjić Grada, Oštre Luke, Prnjavora, Teslića i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva srednje i starije životne dobi kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se tri osobe iz Banja Luke i po jedna osoba iz Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Zvornika, Srebrenice, Doboja, Šamca, Vukosavlja, Kneževa, Kozarske Dubice, Srpca i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 39.366 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.992 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 25.769 osoba, a testirano je ukupno 177.870 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 566, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 226, a u opštim bolnicama 340.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 4.852 osobe, a nadzor je završen kod 126.442 osobe.

(A.M.)

Oznake: korona virus