Vijesti 27.07.2021.

Virus korona potvrđen kod četiri osobe u Srpskoj, prijavljeno devet smrtnih slučajeva

ČITANJE: 1 minuta

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 205 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod četiri osobe.

Radi se o ženskim osobama od kojih su tri srednje i jedna starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, tri osobe su iz Bijeljine i jedna iz Sokoca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi starije životne dobi iz Prijedora i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.418 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.808 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 55.990 osoba, a testirane su ukupno 289.432 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 29, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 17, a u ostalim bolnicama 12. Na respiratoru su 3 osobe (2 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 1 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 49 osoba, a nadzor je završen kod 193.695 osoba.

Napomena: Na dan 26.7.2021. godine, naknadno je prijavljeno sedam smrtnih slučajeva koji su se desili u prethodnom periodu (sva lica su sa prebivalištem u Foči).

Oznake: korona virus